Á la carte i hyggelige omgivelser

Á la carte i hyggelige omgivelser

Det hyggelige ”spiseri” Langhoff & Juul har siden starten af det nye år udvidet menukortet til også at omfatte restaurant med á la carte om aftenen. Jeg var derfor på besøg til en 3-retters middag i påsken.


I påsken havde jeg fået lov at komme forbi Langhoff & Juul i Guldsmedegade 30 og smage lidt af deres á la carte. Stedet har ligget i Latinerkvarteret i et par år, og har indtil jul i år fungeret som café med serveringer som brunch, frokost, samt kaffe og kage. Siden januar følte stedet dog, at det trængte til en gastronomisk forandring og har nu udvidet menuen til også at omfatte á la carte om aftenen. Caféen lukker derfor ned kl. 16, for derefter at åbne op igen kl. 17.30 som restaurant til byens sultne aftengæster.

rumCharmerende hjemlighed
Langhoff & Juul er unægtelig meget charmerende i sin indretning, og selv ude fra gaden trækker det lange blikke, da det er tydeligt, at der her lægges op til hygge og godt selskab. En kvalitet og stemning stedet bevidst tilstræber med tændte stearinlys, rustikke møbler og et smagfuldt mix af klassiske stel, bestik og stole – for hos Langhoff & Juul skal det være hjemligt at spise ude. Stedet vægter, ifølge dem selv, smag og kvalitet frem for alt andet og har desuden sølvmærket i økologi, hvilket betyder, at 80% af deres råvarer er økologiske. De sidste 20% tilgodeses til sæsons danske råvarer og til samarbejde med lokale leverandører. Alt laves fra bunden og brødet friskbages hver dag.

appetizerJeg havde på aftenen fundet mig et bord ved vinduespartiet, og så frem til en god middag. Jeg fik kort efter serveret en yndig lille appetizer bestående af papirtynde skiver af røget og saltet lammekød, såkaldt Fena-lår fra skanken. Skiverne var toppet med ristede nødder, karl johan svampe og en grøn urtemayo. En fin starter til at vække smagsløgene med.

Forret – nu med røg
Med lidt hvidvin i glasset gik der ikke længe før der blev stillet et sylteglas foran mig, hvor jeg indeni kunne ane friske forårsfarver og et hvidt slør. Da jeg åbnede glasset steg sløret af sart røg til vejrs og afslørede en fin anretning af stenbiderrogn, et syltet æg, urter og syrnet fløde på sprødt rugbrødsknas. Meget smukt og overraskende. De rosarøde rogn smagte dejligt af hav, og især den syrnede fløde var både cremet og frisk i smagen og samlede fint de forskellige komponenter. På trods af det smukke udseende og den gode smag, var anretningen dog lidt svær at komme til, da både kniv og gaffel måtte ned i glasset for få maden op, og gjorde det til en lidt besværlig affære.

forretKredset for detaljen
Jeg har altid elsket lammekød, så da jeg så at dette var på menuen, måtte det selvfølgelig afprøves. Jeg fik kort efter serveret et flot stykke kød skåret af lammekøllen, lagt oven på en hvede/spelt risotto med morkler. Kødet var nærmest dækket af en dekorativ skovbund af urter og en trio af syltede rødløg, grillede løg, samt en karamelliseret løgkompot. En fryd for øjet og ikke mindst for ganen, for kødet var mørt og velstegt, og den cremede svamperisotto klædte det unægtelig godt. Urterne gav en frisk syre til retten, og der var gode teksturer, som både knaste og var sprøde, mens andre var bløde og fyldige.

lam2Danske klassikere i ny fortolkning
Som den søde afslutning fik jeg en yndig tallerken, hvor det kunne ses, at der var lagt tanker i farvespillet med et mix af blå, lilla og gule nuancer. På tallerkenen var der små citronmåner, chokoladepraliné og en fin miniature københavnerbirkes. Alt overdysset med blomster og med en gul passionsfrugtcreme. Særligt den lille københavnerbirkes var virkelig delikat, da den var lun og smagte tydeligt af marcipanremonce. Chokoladepralinen var meget sød, hvilket nok var lige i overkanten for mig, men jeg er sikker på at ægte slikmunde bliver tilgodeset her. Passionsfrugtcremen var frisk men fremstod ret bitter – muligvis et bevidst valg, men jeg synes personligt ikke det var så behageligt.

LHdesseertEt besøg værd
Langhoff & Juul kan uden tvivl deres kram i et køkken og har en fast holdning til deres fremtoning og deres koncept af økologi og danske kvalitetsråvarer. Maden er meget smukt anrettet, og der bliver lagt kærlighed i den, det kan både ses og smages. Jeg oplevede dog en lidt haltende service på aftenen, som ærgerligt nok ikke stemte overens med det høje niveau og stringensen fra køkkenets side, hvorfor det må trække lidt ned i min bog. Andet kan jeg dog ikke sætte en finger på, så selvom prisen hos Langhoff & Jul ligger i den lidt højere ende, så får du til gengæld også meget velsmagende og kunstnerisk anrettet mad i mindst lige så behagelige omgivelser. Á la carte menuen ændres hver 3 måned efter årstiden, og kan til hver end tid findes på Langhoff & Juul’s side her, hvor du også kan læse mere om stedet.

LJ Collage



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.