Æg en cocotte

Æg en cocotte

Til et godt brunchbord kan man ikke undvære æg, og når man så kan lave dem så fint og velduftende som disse æg en cocotte i små ramekinforme, så når morgenægget nye højder. Her er de lavet med Italiens favoritter – søde tomater, basilikum og en god ost. Så jeg garanterer, at der i køkken og omkring spisebordet kommer til at dufte helt fantastisk. Og det er altså bare lidt hyggeligt, når det sådan er portionsanrettet! God morgen.


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca 20 min

 

Ingredienser

4 blommetomater

Friske basilikumsblade

4 æg

Lidt smør eller olivenolie til formene

Revet ost, gerne eks parmasan

Salt og peber

4 små ramekinforme

 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader og smør ramekinerne med olie eller smør.
  • Skær tomaterne i skiver og læg halvdelen af hver tomat i hver form og et kom et par friske basilikumsblade over.
  • Krydr med salt og peber og slå et æg ud over hver. Læg de sidste tomatskiver øverst og riv godt med parmasanost og top hermed.
  • Kom ramekinerne på en bageplade og bag midt i ovnen i ca 8-10 min ved 200 grader og tag dem ud. Server med det samme og nyd duften af alt det bedste fra Italien!

God appetit!

Æg en cocotte med tomat, ost og basilikum



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.