Bagte auberginer med krydret couscous

Bagte auberginer med krydret couscous

En skøn vegetarret til to eller som tilbehør til fire til andet krydret mad! De bagte auberginer er inspireret af både det tyrkiske og afrikanske køkken og er fyldt med auberginekød, couscous og fetaost som er krydret med masser af persille, hvidløg, citronskal og kanel. Kombinationen giver en dejlig varm smag, og kanel kan altså noget i det salte køkken, som vi ikke er vant til herhjemme! Som lidt nemt tilbehør, har jeg bagt nogle små cherrytomater med i ovenen, som bliver dejlige sød/syrlige til, Ja, jeg behøver ikke andet!


Hovedret til 2 eller tilbehør til 4 – Tilberedningstid: ca: 1 time.

 

Ingredienser

2 auberginer

olivenolie

1 rødløg, finthakket

2 fed hvidløg, finthakket

1 lille bundt hakket bredbladet persille

1 tsk stødt kanel

1 ½ dl fuldkorns cous cous

fintrevet skal af 1 øko citron

100 g feta i små tern

salt og peber

 

Desuden:

Ekstra persille til pynt

250 g små cherrytomater

 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Flæk auberginerne i to og skær en lille smule af skallens runding, så den halve aubergine kan stå selv, uden at vælte. Skrab så meget af auberginekødet ud af skallen som muligt uden at lave hul, og gem det sammen med de afskårne rundinger.
  • Læg de udhulede skaller i et ovnfast fad og hæld olie over dem og drys med lidt salt. Sæt dem midt i ovnen og bag i ca. 10-15 min, imens du laver fyldet.
  • Lav couscous’en efter anvisningen på pakken.
  • Hak løg og hvidløg og hak det gemte auberginekød groft. Varm en pande op med olie og steg det hele sammen med kanel, til det er faldet sammen og er mørt (ca. 10 min) – Da aubergine er en tørstig sag, så spar endelig ikke på olien når du steger det, fyldet skal gerne være fugtigt i konsistensen.
  • Tag panden af varmen og vend persille, citronskal og feta i fyldet. Smag til med salt og peber.
  • Tag de forbagte aubergineskaller ud af ovnen og fordel fyldet heri. Sæt dem tilbage i ovnen og bag dem i ca. 30 min. Halver efter 10 min. cherrytomaterne og læg dem ind i fadet til auberginerne, dryp med lidt olie og lad dem bage med i de sidste 20 min.
  • Server de fyldte og bagte auberginer med tomaterne som en skøn hovedret eller server en halv aubergine per person som tilbehør til andet mad.

Velbekomme!

bagte auberginer med couscous

Bagte auberginer med couscous



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.