Bananis med chokolade

Bananis med chokolade

Bananer, mørk chokolade og mandler sat på en pind – og voila Bananis! Alle de bedste ingredienser samlet i én is, som er utrolig nem at lave, og som endda må siges at ligge i den sundere ende af hvad is ellers gør. Isene er perfekte på en varm sommeraften elller som en lille snack.


Til 6 stk – tilberedningstid: ca. 20 min.

 

Ingredienser

3 bananer, gerne meget modne

80 g god mørk chokolade, jeg har brugt en 80 %

40 g mandler

6 pinde, eks spisepinde

 

Sådan gør du

  • Hak mandlerne helt fint til små stykker.
  • Skræl bananerne og halver dem på midten og sæt dem forsigtigt på pinde. Prøv så vidt muligt at ramme centrum af bananen og pres langsomt  pinden så langt ind du kan, uden at bananen flækker.
  • Hak chokokoladen fint og smelt den langsomt over vandbad.
  • Pensel bananerne med den smeltede chokolade og drys med mandelstykker, mens chokolade endnu er flydende.
  • Læg bananisene på et skærebræt eller plan flade på et stykke alufolie på, om kom dem direkte i fryseren.
  • Lad dem fryse i min 4 timer – Derefter er det en god ide lige at vente 5 min med at spise den efter den er taget ud af fryseren, så bliver de lidt blødere og mere lækre i konsistensen, men ellers er det bare at guffe løs på de lækre bananis!

God appetit

Bananis med chokolade
Bananis med chokolade