Bircher müesli med chiafrø

Bircher müesli med chiafrø

Den bedste morgenmad for mig er uden tvivl grød – jeg spiser det næsten hver dag, og så er det rart at have lidt forkellige opskrifter at skifte imellem. Her har jeg lavet min egen udgave af en Bircher müesli, der oprindeligt stammer fra Sweitz, men som også kendes som det mere moderne “over night oats”. Grøden røres sammen om aftenen og står og trækker natten over, og skal om morgen kun forkæles mig lidt frisk, yoghurt og så synes jeg det er rart at søde den med lidt honning. Grøden kan laves i tusindvis af variationer og alle typer gryn kan bruges, du kan eksperimentere med både frisk og tørret frugt og lave lige den smag der passer dig. Uanset hvad ender du med en frisk og mættende morgenmad.


1 person/ Tilberedningstid: ca. 10 min. + køleskabstid natten over.

 

Ingredienser

½ dl havregryn, finvalsede (men prøv også med spelt, byg eller rugflager)

1 dl mælk eller soyamælk

2 spsk citronsaft

2 tsk chiafrø

1/2 æble, revet (resten kan evt. bruges som topping)

1 spsk honning

1 dl naturel yoghurt

Topping: frisk og tørret frugt, nødder

 

Sådan gør du

  • Rør havregryn, mælk, chiafrø og citronsaft godt sammen om aftenen og stil i køleskabet natten over.
  • Om morgenen rives æblet groft og røres i blandingen sammen med honning og yoghurt. Drys med nødder, frisk frugt og nyd din bircher müesli !

Velbekomme!

bircher müesli bircher müesli ovenfra Bircher müesli med ske



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.