Bistro på toppen af Aarhus

Bistro på toppen af Aarhus

Den imødekommende Bistro Immervad serverer dagligt varm og velsmagende mad i lyse og behagelige omgivelser og med udsigt udover byen.


Jeg var torsdag eftermiddag taget ned i Midtbyen for at besøge den forholdsvis nyåbnede Bistro Immervad, der ligger i Fiskergade 2, tæt på Magasin. Stedet er dog ikke lige til at se ved første øjekast, da det ligger lidt væk fra de andre butikker og caféer, jeg var faktisk ved at tro, at jeg var gået forkert, for bistroen ligger på toppen af en erhvervsbygning og jeg måtte bestige en omgang trapper for at nå op på 4. sal (elevator er tilgængelig). Men da jeg endelig nåede fandt frem, blev jeg mødt af en smilende ejer Daniel og et lyst og dejligt lokale, der omfavner en med behagelig stemning, store vinduespartier og en udsigt ud over byens tage. Indretningen er rustik, og borde og stole stammer fra rundt omkring i verden, hvor der bl.a. er stole fra Rusland og franske bistroer og borde helt fra Indonesien. Alt noget der gør stedet intimt og giver personligt præg.

immervad 2CollageDu skal være så velkommen!
Daniel Immerkær og Jesper Græm er begge uddannede kokke og åbnede sammen bistroen i december sidste år, i lokalerne, hvor den tidligere Café Panorama før har eksisteret. Stedet tilbyder dagligt en varm dagens ret, en salatbar og diverse ”sødt og sexet”, der er et udvalg af kager og müslibarer mm., hvortil der også kan købes kaffe. Dagens ret samt fri salatbar koster kun en flad 50’er, men der er også mulighed for blot at vælge én af delene. Bistro Immervad laver dagligt mad til mange af de mennesker der arbejder i bygningen, men Daniel understreger at alle er velkomne og håber fremover på flere besøg fra aarhusianerne, når stedet bliver lidt mere velkendt – og synligt ikke mindst, for Daniel reklamerer, at der snart kommer skilte og plakater, der kan guide dig op i den hyggelige bistro.

immervad CollageBistroen
Menuen skifter fra uge til uge og indeholder alt fra danske klassikere, til retter fra det franske og det italienske køkken, eller hvad de to kokke nu har lyst til at lave. Alt mad, brød og kager hos Bistro Immervad er hjemmelavet, og grøntsager købes dagligt ind for at sikre, at alt er så frisk som muligt, men også for at udnytte råvarerne optimalt og mindske spild. Jeg var så heldig på denne torsdag, at dagens ret skulle tilgodese min indre morfar, for den bestod af hakkebøf med bløde løg, der var rundhåndet dækket med tyk brun sovs, samt ramsløgsmarinerede kartofler og syltede tyttebær. Dertil var der salatbar med et stort udvalg af forskellige typer blandede salater med både bønner, kål, og andre mere velkendte typer som broccolisalat og tomatsalat.

mad1Nostalgi og god smag
Og nøj hvor var det et dejligt gensyn med den danske brune sovs som var både fed og lækker og spillede rigtig godt sammen med bøffen, der var velstegt og saftig. De bløde løg var søde og karamelliserede, og på anretningen var der pyntet fint med små røde tyttebær, som lige gav det syrlige pift, der jo er så godt til klassisk dansk mad. Salaterne var sprøde og velsmagende, og der er helt sikkert noget for enhver smag. Efter så solid en omgang havde jeg desværre ikke plads til ret meget mere, men Daniel var netop ved at færdiggøre dagens søde element, en hindbær clafoutis, til bistroens gæster. Den var meget smuk og forkælet toppet med dulce leche og friske urter. Den så virkelig fristende ud og giver mig helt sikkert lyst til at komme igen en anden gang, evt. til eftermiddagskaffe, som stedet også tilbyder.

Jeg kan klart anbefale at lægge vejen forbi Bistro Immervad, der server god og velsmagende mad til fornuftige priser i dejlige omgivelser. Lyder det som noget for dig, kan du læse mere på deres egen hjemmeside her, og løbende se hvad ugens menu er.

mad2clafoutis