Blomkålssuppe med basilikumolie og pinjekerner

Blomkålssuppe med basilikumolie og pinjekerner

Det er altså begyndt at blive temmelig koldt derude, nu hvor efteråret virkelig ruller ind over os! Jeg er selv en rigtig frossenpind, og når man kommer hjem ude fra kulden, er der ikke noget bedre en en rygende varm og lækker skål suppe. Jeg har her lavet en snehvid, silkeblød og cremet blomkålssuppe, som forkæles med en grøn basilikumolie og ristede pinjekerner. Server noget godt brød til blomkålssuppen, og du har dejlig varm, nem og velsmagende aftensmad i en hurtig vending.


4 personer – Tilberedningtid: ca. 30 min.

 

Det skal du bruge

 

Blomkålssuppe

600 g blomkål

1 fed hvidløg

1 stort løg

2 spsk olivenolie

1 liter hønsebouillon

1-1,5 dl piskefløde

salt og peber

 

Basilikumolie

1 bundt frisk basilikum

1 dl olivenolie

1-2 tsk. citronsaft

1 nip salt

 

Topping

50 g pinjekerner

 

Sådan gør du

  • Pil blomkålen i mindre buketter.
  • Hak hvidløg og løg fint, og varm olien op i en gryde. Når olien er varm tilsættes løget og steger et par minutter til det er klart. Tilsæt blomkålsbuketterne og hæld hønsebouillon over til det dækker, og lad koge under låg i ca. 20 min.
  • Blend suppen glat med stavblender og tilsæt piskefløde efter smag – juster evt. konsistensen af suppen med mere hønsebouillon, hvis du synes at den er for tyk. Smag til med salt og peber.
  • Blend olie og basilikum godt sammen, og smag den til med citronsaft og salt. Hæld gerne basilikumolien i en lille kande – det gør den nemmere at dosere på suppen.
  • Rist pinjekernerne gyldne på en tør pande og kom i en lille skål.
  • Server den dampende varme suppe dryppet med grøn basilikumolie og drysset med de ristede pinjekerner. Spis godt brød til.

Velbekomme!

Blomkålssuppe3.2



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.