Blommetærte med marcipan

Det er blommesæson, og hvilken bedre måde at nyde dem end i en lækker blommetærte? Her kommer de søde og lidt syrlige blommer i selskab med en sprød mørdej, og en klistret marcipanmasse med en dejlig smag af mandel. Et lunt stykke med kold creme fraiche eller flødeskum til er helt perfekt, nu vi går weekenden i møde.
Til 1 tærte – Tilberedningstid: ca. 2 timer
Ingredienser
Mørdej
125 g smør
250 g hvedemel
75 g flormelis
1 æg
Fyld
100 g marcipan
50 g blødt smør
50 g sukker
2 tsk vaniljesukker
2 æg
6-7 små blommer
30 g mandler, hakket
Evt. creme fraiche til servering
Sådan gør du
- Til mørdejen blandes hvedemel, flormelis og smør godt mens det smuldres fint til det ligner rasp. Tilsæt ægget og saml hurtigt dejen. Pak den ind i film og læg den på køl i ca. 1 time.
- Tænd ovnen på 180 grader og tag dejen ud af køleskabet. Rul den ud på et meldrysset bord, i en størrelse der kan beklæde din tærteform, og kom den forsigtigt heri. Pres overskydende dej ned over kanten, sådan at tærtekanten bliver skarp og fin.
- I en skål piskes med håndmixer æg, sukker, blødt smør, vaniljesukker og æg til en ensartet masse. Fordel denne jævnt i tærtebunden.
- Skyl blommerne og halver dem og tag stenene ud. Er blommerne store skæres de i mindre stykker. Pres nu blommerne ned i tærtebunden og marcipanmassen og drys til slut med lidt hakkede mandler.
- Kom tærten ind midt i ovnen og bag den i ca. 40 min., til den er flot gylden over det hele.
- Lad kagen køle til lun og server blommetærten, gerne med kold creme fraiche til.
Velbekomme!
You must be logged in to post a comment.