Blondies med hindbær og hvid chokolade

Blondies med hindbær og hvid chokolade

Til disse blondies er sød hvid chokolade i selskab med vanilje, ristede mandler og hindbær. Det bliver til syndige og helt fantastiske chokoladebrowines med tilnavnet “blondies”, der kommer af dens hvide og cremede farve. Et stykke er tungt, fugtigt, sødt og syrligt på én gang og er ret godt til min søde tand. Brug den som en god dessert med flere friske bær til, og måske en kugle is?


Ca. 20 stykker – Tilberedningstid: ca 1 time.

 

Ingredienser

200 g hvid chokolade

200 g smør

200 g hvedemel

200 g sukker

1 stang vanilje, korn heraf

4 æg strl. L

100 g smuttede og ristede mandler

150 g friske eller frosne hindbær

 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 175 grader.
  • Har du almindelige rå mandler overhældes de i en skål med kogende vand og står i 5 min. Nu kan de nemt smuttes for skind og kommes i et ovnfast fad. Rist dem i ovnen til de er fint gyldne – det tager ca. 15 min.
  • Smelt smør i en gryde og lad det køle til det er lunt.
  • Hak den hvide choklade fint og hæld det smeltede smør over chokoladen i en skål og rør det sammen, til du får en ensartet masse.
  • Afmål sukker i en anden skål. Skrab vaniljekorn ud af stangen og løsn kornene fra hinanden ved at mase det sammen med ca. 1 spsk af sukkeret med en ske. Bland det i skålen igen og tilsæt æg. Pisk med håndmixer til lyst og luftigt skum.
  • Tilsæt smør og chokoladeblandingen til æggemassen og rør godt. Sigt hvedemel i skålen og rør til der ikke er nogen klumper i dejen.
  • Hak de ristede mandler groft og vend halvdelen af dem i dejen – gem resten til at pynte toppen med.
  • Bekæld en form på ca. 20 x 30 cm med bagepapir og hæld dejen i formen. Drys nu de friske eller frosne hindbær over overfladen og ligeledes med mandlerne. Bag kagen midt i ovnen i ca. 30-40 min, men hold øje! Alle ovne er forskellige. Kagen er færdig når den er gylden på toppen, fast i kanten og en anelse blød i midten når du ryster formen let – Der skal dog ikke hænge dej ved, hvis du prikker i midten med en strikkepind. Lad kagen køle helt af inden du skærer den.
  • Når kagen er kold, kan den skæres i ca. 20 lige store stykker. Opbevar i køleskab i en lufttæt beholder, hvor den fint kan holde sig en uges tid. Nyd de lækre blondies som dessert, eller bare når du er lækkersulten!

Velbekomme!

Blondies med hindbær og hvid chokolade

Blondies med hindbær og hvid chokolade

Blondies med hindbær og hvid chokolade



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.