En blog over min kærlighed til mad

Brændte mandler med et tvist

Brændte mandler med et tvist

Mmm! Jeg har altid været helt vild med brændte mandler, og det minder mig virkelig om julemarkeder og gaveindkøb på strøget. Men det behøver ikke kun at være noget man køber, for de er faktisk virkelig nemme at lave selv. Her har jeg eksperimenteret lidt og krydret dem med fintrevet citronskal, som jeg synes giver en dejlig, lidt frisk smag til nødderne, men man kan også prøve sig frem med lakridspulver, kanel eller hvad man nu har lyst til – så tilsætter du det blot fra starten og koger det op sammen med nødderne. Vil du helst lave de brændte mandler helt traditionelt og kun med karamelliseret sukker, så undlader du selvfølgelig bare at tilsætte noget.


1 portion til en pose eller et kræmmerhus – Tilberedningstid: ca. 15 min.

 

Ingredienser

125 g mandler

125 g sukker

1 tsk vaniliesukker

1/2 dl vand

Fintrevet skal af 1 økologisk citron

 

Sådan gør du

  • Kom mandler, sukker, vaniliesukker og vand i en tykbunet gryde og varm den op ved middel varme under omrøring. På et tidspunkt vil alt vandet være fordampet og sukkeret vil krystallisere og blive helt tørt.
  • Tilsæt den fintrevede citronskal og fortsært med omrøringen. Langsomt vil sukkeret begynde at smelte og når det er en mellemtind mellem at være smeltet og sidde knudret omkring nødderne, hældes mandlerne ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Adskil hurtigt nødderne mest muligt med to gafler og lad dem køle helt af.
  • Opbevar de brændte mandler i en lufttæt dåse og nyd dem som juleslik til den søde tand.

Glædelig jul!

Brændte mandler med citronskal