Brunch i særklasse

Brunch i særklasse

Har du mod på at smage en dybstegt østers og spise friskhakket tatar blandt meget andet, så burde du lægge vejen forbi Mefisto til deres brunch, der er helt sin egen.

Fredag formiddag gik turen ned i Latinerkvarteret, nærmere Volden 28, hvor Mefisto har ligget siden 1995 og er ejet og drevet af Lars Kyllesbech. Stedet emmer af fransk intimitet og hjemlige omgivelser med masser små kroge at sidde i, og en hyggelig baggård fyldt med blomsterkrukker og et citrontræ, der skaber er behagelig stemning. Restauranten serverer alt fra brunch og frokost til et stort udvalg af a la carte til aften, og her er det værd at nævne tirsdagens Hummermenu, med tre retter, alle med hummer i hovedsædet. Hos Mefisto lægges der vægt på hvad Lars selv kalder klassisk gastronomi – Maden skal være ukompliceret, men af god kvalitet, og det vigtigste er, at maden og stedet for gæsterne er troværdigt, og at man går derfra med en god oplevelse.

stemningEn anderledes brunch
Jeg var denne dag kommet for at prøve Mefistos brunch, som havde fanget mit øje, netop fordi den skiller sig ud fra resten af byens brunchtilbud. Her får du nemlig ikke brød med skiveost, marmelade, nutella og pandekager med sirup, og det er ærlig talt forfriskende og rart at der også er mulighed for at prøve noget andet. Her kan man glædes over hele 7 små serveringer, der anrettes appetitligt og delevenligt på et langt fad, og derfor ligger op at man er sammen omkring bordet. De 7 serveringer ændres hver 2. måned og sammensættes ud fra sæson og råvarer, hvorfor du kan gå på Mefisto året rundt og få en ny oplevelse hver gang. Brunchen koster 178 kr. pr. person, og kan opgraderes til også at omfatte kaffe og juice til 228 kr., og yderlige med et glas hvid, rosé eller bobler til i alt 248 kr., hvis det skal være ekstra lækkert.

Kan De li’ østers?
Jeg satte mig ud i den hyggelige baggård blandt krukker og blomsterdufte og fik hurtigt serveret en kurv med forskellige slags brød og et glas kold Mimosa af cremant og appelsinjuice – en dejlig frisk start og stilen var lagt i de dejlige omgivelser. Inden længe kom et flot, langt fad ind på bordet, der bar på hele 4 små støbejernsgryder med hver sin anretning i, og desuden også små glas med diverse saucer, tilbehør og en lille dessert. En meget smuk og indbydende præsentation.

østers

Jeg lettede låget på den første gryde, hvori der gemte sig dybstegte østers i sprød pankorasp på en bund af spæd salat, vendt med en thousand island dressing og drysset med lakserogn. Jeg har aldrig smagt østers før, så jeg var ganske spændt på, hvordan jeg ville tage imod denne delikatesse, men det må siges, at det var en god debut, jeg fik hos Mefisto. De var sprøde og gyldne i skorpen, hvilket jeg tror falder i god jord, hvis man er førstegangssmager som mig. For selve kødet er meget blødt i konsistensen, og sikkert noget man skal tilvænnes, selvom det mest af alt har en dejlig og frisk smag af hav. Her synes jeg dog at Mefisto formår at gøre det lille skaldyr tilgængeligt for de fleste.

tatar og toastSmå anretninger
Næste gryde gemte på steak tatar toppet med en flot gul æggeblommer, karse, cornichoner og sprøde chips på toppen. Jeg kunne da selv røre tataren sammen og nyde den til lidt brød med sennep. Tataren var veltilsmagt, og der var en god balance af løg og syrlige elementer, hvor en god dijon sennep gav skarphed til retten. Inden jeg bevægede mig videre til den næste grydes overraskelser, prøvede jeg også en af de små, gyldne toast som også befandt sig på fadet. De var virkelig fint lavet og må siges at være lidt af en luksus toast med Vesterhavsost, ålerøget skinke og trøffelmayonnaise. Den var dejlig sprød, og man kunne tydeligt smage de forskellige komponenter med den runde nøddeagtige ost, den salte skinke og den aromatiske og cremede trøffelmayo.

fisk og pølseGryde nummer tre indeholdt frisklavede laksefrikadeller på en bund af flødestuvet spinat, og så meget indbydende ud med den grønne farve og den fine skorpe på frikadellen. Smagen af den lille anretning levede bestemt op til sit udseende, og frikadellerne var saftige og havde en god smag af fisk. Lige netop smagen af laks synes dog at udeblive en smule, men frikadellen smagte dog stadig dejligt, og den cremede spinat var lækkert tilbehør. Sidste varme gryde bød på klassisk røræg med små faste ølpølser. Røræggen var løs og cremet, tilpas saltet og spillede fint op til de smagskraftige pølser af oksekød. Hertil hapsede jeg brødstykker med en rørt rygeostecreme og små stave af radisser, som også var at finde på bordet.

dessertSom den søde afslutning var et lille glas med søde danske jordbær toppet med en vaniljecreme og chokoladecrunch med sprøde mandler. Cremen var særdeles lækker og havde en god vaniljesmag, som harmonerede godt til de friske bær og den sprøde crunch. Elementerne og smagen minde mig faktisk lidt om en klassisk dansk jordbærtærte, og så alligevel ikke. Uanset hvad, var det et dejlig punktum på et velsmagende måltid.

ovenfra2

Et strejf af gourmet
Mefisto kan helt sikkert noget særligt. Bare stemningen og det gode personale får en til at slappe helt af og nyde maden, omgivelserne og selskabet fuldt ud. Stilen er overvejende fransk men ligger sig ikke fast på noget, så længe maden smager godt. Brunchen er som nævnt noget særligt, og det skal man også være indstillet på, når man kommer på besøg, men da er maden også smagfuld, spændende og med en kvalitet helt i top. Jeg vil også særligt gerne fremhæve den gode service der var at finde på Mefisto, da den var både nærværende og professionel. Prisen for en brunch hos Mefisto er i en lidt højere klasse end mange andre steder i byen, men maden og servicen er i den grad også derefter. Jeg kan varmt anbefale et visit hos Mefisto, hvis du er ude efter en brunch med et strejf af gourmet. Du kan læse mere om Mefisto og se menuen her.

ovenfra3 kopi