Cannelloni med laks og ricotta

Cannelloni med laks og ricotta

Indimellem skal der bare være plads til en god italiensk pastaret, der er cremet og fyldig! Og her er cannelloni en virkelig god en af slagsen – de kan fyldes med alverdens lækre sager og kun fantasien og dit humør sætter grænser for, hvad der skal serveres. Min favorit er dog denne udgave med laks, spinat og cremet ricottaost, som er krydret med et tvist citronskal. På toppen har jeg drysset med en krydderrasp med hvidløg og urter, som giver en sprød top med god smag. Jeg håber det lyder lige så godt som det smager!


Til ca. 4 personer – Tilberedningstid: ca. 1 time og 15 min.

 

Ingredienser

Ca. 15 cannelonirør, ca. 125 g – jeg bruger dem fra “DeCecco”. Alternativt kan friske lasagneplader bruges ved at rulle dem til rør.

1 løg

2 spk olivenolie

2 fed hvidløg

skal af 1 lille øko citron

250 g frisk spinat

200 g ricottaost

200 g fersk laksefilet skåret i små stykker

salt og peber

 

Bechamelsauce

40 g smør

3 spsk hvedemel

5 dl letmælk

salt og peber

 

Krydderrasp

1 dl rasp

1 fed hvidløg, presset

2 tsk friskhakkede krydderurter, eks timian og rosmarin

salt og peber

 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hak løget fint og varm olivenolien op på en pande. Steg løgene heri til de er klare. Tilsæt finthakket hvidløg og skyllet spinat, og vend rundt til det falder sammen. Kom blandigen i en foodprocessor og hak det en anelse, så det bliver mere findelt – men det skal heller ikke køres helt til mos. Kom massen i en skål og lad den køle lidt.
  • Skær laksen i små stykker og vend det i spinatmassen sammen med ricotta og fintrevet citronskal. Smag til med salt og peber. Nu er du klar til at fylde cannellonierne! Det nemmeste er faktisk at fylde massen i en sprøjtepose og på den måde fylde rørene et efter et. Har du ikke sådan en, kan du med lidt snilde godt få det til fungere ved at benytte en almindelig frysepose, som du klipper et hul der er lidt mindre end omkredsen på rørene. Bruger du friske lasagneplader kommes lidt fyld på midten af pladen og den rulles sammen til et rør.
  • Smør et ildfast fad med olivenolie og læg de nu fyldte cannelloni i fadet, så de ligger tæt sammen.
  • Lav bechamelsaucen ved første at smelte smør i tykbundet gryde. Tilsæt mel og pisk godt med et piskeris, til der ikke er klumper og lad blandingen brune af i 1-2 minutter. Tilsæt mælk og pisk under omrøring til den koger og tykner. Smag til med salt og peber. Hæld den varme sauce over de fyldte cannelloni, så den dækker dem helt.
  • Bland krydderraspen af rasp, presset hvidløg og finthakkede krydderurter. Giv det et nip salt og peber, og drys det nu over toppen af bechamelsaucen. Kom fadet ind midt i ovenen og bag det i ca 30-35 min, til det er gyldent.
  • Tag fadet ud af ovnen og lad det køle i 10 min inden servering. Nyd nu de cremede cannelloni med en god salat til!

Velbekomme!

Cannelloni med laks og ricotta

Cannelloni med laks og ricotta



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.