En blog over min kærlighed til mad

Chiadessert med abrikoskompot

Chiadessert med abrikoskompot

Så er sommeren så småt ved at være over os, og butikker, markeder og haver begynder at bugne af sommerfrugt og -grønt. Jeg fandt den anden dag en bakke flotte og solmodne abrikoser, og fik lyst til at gå hjem og lege lidt i køkkenet, og se hvad de kunne forvandles til. Det blev til denne lille sommerdessert lavet af en frisk og cremet chiagrød, serveret i fine glas med en smuk orange abrikoskompot med masser af vanilje. Chiadesserten er frisk og let, og er dejlig at servere selv oven på en større middag – jeg lover den nok skal glide ned. Chiadesserten er desuden super nem at lave, og du kan forberede det hele dagen i forvejen, hvis du bedst kan lide at være lidt på forkant. 


Til 6 personer – Tilberedningstid: ca. 6 timer (hviletid i køleskab).

 

Det skal du bruge

Abrikoskompot
500 g friske abrikoser (i tern)
75 g sukker
1/2 vaniljestang
1 spsk vand
2 tsk citronsaft

Chiadessert med abrikoskompot
6 spsk chiafrø
4 dl mælk, soyamælk eller lignende
3 dl yoghurt naturel, skyr eller creme fraiche
2 spsk kokosmel
2 tsk vaniljesukker
1-2 spsk honning

Til servering
abrikoskompot – se ovenfor
frisk frugt – gerne flere abrikoser
kakaonips

 

Sådan laver du chiadessert

Abrikoskompot

  • Kog abrikoser op med sukker, vaniljekorn og – stang samt vand, og lad det simre i ca. 10 min. Tag gryden af varmen, rør citronsaft i og hæld kompotten på skoldende patent eller -marmeladeglas.
  • Server gerne abrikoskompotten sammen med opskriften på chiadessert nedenunder, eller brug den til is eller som tilbehør til ost.

Chiadessert med abrikoskompot

  • Rør chiafrø sammen med mælk, 1 dl yoghurt, kokosmel og vaniljesukker og lad det trække i køleskabet i min. 6 timer – rør gerne indimellem for at undgå klumper.
  • Inden servering røres ca. 2 ekstra dl yoghurt i blandingen – juster hermed til ønsket konsistens. Smag desserten til med honning.
  • Fordel lidt abrikoskompot i bunden af nogle fine serveringsglas og kom chiagrød ovenpå. Lav evt. flere lag og leg med at skabe en flot marmorering i glasset.
  • Top desserten med frisk frugt og drys med kakaonips.

TIP: Desserten kan sagtens laves i god tid og så nemt serveres direkte fra køleskabet.

 

chiadessert med abrikoskompot

chiadessert med abrikoskompot