Chokoladegranola med amarant

Chokoladegranola med amarant

Nogen gange må morgenmaden bare godt være lidt ekstra lækker, og hvilken bedre både at gøre det på, end at drysse lidt sprød chokoladegranola over sine havregryn eller ovenpå sin yoghurt eller skyr. Denne granola består mest af alt af amarant – et frø fra urten af samme navn, som Aztekerne og mayaerne dyrkede for allerede 5.000 år siden. Frøet har en ganske fin smag, har et højt indhold af vegetabilsk protein og gode fedtsyrer, og minder nok mest af alt om quinoa, hvis man skal lave en smagsmæssig sammenligning.
Når det som her bliver bagt i ovnen, bliver det super sprødt og knaser dejligt. Vendt med kakao, havregryn og lidt rørsukker bliver det en skøn granola – og endnu bedre, hvis man som jeg, forkæler den lidt ekstra med god mørk chokolade og nogle ristede kerner. Godmorgen.


Tilberedningstid: ca. 1,5 time.

Det skal du bruge

3 dl amarant
3 dl havregryn
3 spsk kakao
4 spsk. rørsukker
1 håndfuld ristede kerner el. nødder
evt. lidt mørk chokolade 70%

 

Sådan laver du chokoladegranola

  1. Kog amarant efter anvisningen på pakken i vand med lidt salt. Lad det dryppe godt af i en sigte.
  2. Bland kogt amarant, havregryn, kakao og rørsukker godt i en skål.
  3. Fordel massen jævt i en bradepande med bagepapir og bag midt i ovnen ved. 150 grader varmluft i ca. 1 time eller til granolaen er tør og sprød. Vend rundt undervejs.
  4. Lad granolaen køle af, og tilsæt ristede kerner eller nødder og evt. lidt grofthakket mørk chokolade.
  5. Opbevar i tætsluttende beholder.

 

Chokoladegranola med amarant