Cookies med mandler, chokolade og abrikoser

Cookies med mandler, chokolade og abrikoser

Store og sprøde cookies er perfekte som en nem dessert eller som noget lækkert til kaffen. I denne opskrift har jeg tilsat havregryn til dejen, og selve cookien kommer derfor til at minde lidt om en gammeldags havregrynssmåkage – noget der minder mig om min barndom. Derudover er de forkælet med hele mandler, store stykker mørk chokolade og soltørrede abrikoser – jeg kan bedst lide at bruge de økologiske abrikoser, da de har en mørk og karamelagtig smag, som jeg rigtig godt kan lide, og som giver noget lidt sejt og chewy at tygge i. Så skynd dig i bagehjørnet og hyg dig med at bage cookies og forkæl dine familie eller venner. Opskriften er nem at lave, så børn kan sagtens være med i køkkenet.


Ca. 18-20 stk. – Tilberedningstid: ca. 1 time.

 

Det skal du bruge

150 g blødt smør

275 g rørsukker

1 stang vanilje el. 1 tsk vaniljesukker

1 stort æg

200 g hvedemel

50 g havregryn

½ tsk. salt

1 ½ tsk. natron

50 g mørk chokolade

50 g mandler

50 g økologiske, tørrede abrikoser

 

Sådan gør du

  • Rør smør, sukker og vanilje godt sammen med en håndmixer og tilsæt æg. Pisk godt.
  • Bland hvedemel, havregryn, salt og natron sammen og vend i sukkerblandingen.
  • Hak chokolade og abrikoser groft i store stykker og vend i dejen med de hele mandler.
  • Tænd ovnen på 175 grader. Del dejen i ca. 18-20 stk. (ca. 50 g pr. cookie) lige store stykker.
  • Fordel på 3-4 stykker bagepapir med god afstand imellem – de flyder meget ud. Tryk dem lidt flade og bag én plade af gangen midt i ovnen i ca. 10 min. til kagerne er let gyldne.
  • Tag cookierne ud af ovnen og lad dem køle af. Opbevar i lufttæt beholder.
  • Nyd de sprøde cookies til kaffe eller te, eller prøv at knuse dem groft og vend sammen med en god vaniljeis – så sker det noget ret godt.

Velbekomme!

Cookies med mandler, abrikoser og chokolade