Cremede grøntsager med hasselnødder

Cremede grøntsager med hasselnødder

Oven på al julemaden trænger jeg til nogle lækre danske grøntsager i en salat med bid, god smag og masser af farver! Jeg har holdt mig til de grøntsager vi kan købe netop nu, og synes at kunne sige, at en vintersalat sagtens kan blive spændende. Jeg er stor fan af rosenkål, især når de er stegt på panden som her, hvor de får en rigtig lækker nøddeagtig smag. Alle grøntsagerne steges på panden og vendes med madlavningsfløde, toppes til sidst med parmasan og drysses med sprøde hasselnødder. Da salaten er lun, kan den fungere som lækkert tilbehør til fisk eller kød, eller prøv evt. at lave en større portion og spis den som en vegetarret på en kødfri dag.


Tilbehør til 4 personer – Tilberedningstid: ca 30 min

 

Ingredienser

300 g rosenkål

200 g gulerod

200 g persillerod

100 g små fine ærter, dem fra frost er fine

Ca 3/4 dl madlavningsfløde

1 fed hvidløg

1/2 dl hasselnødder, ristet på panden eller i ovnen og gnedet fri for skaller

Salt og peber

Olie eller smør til stegning

Revet parmasan til servering

Evt lidt persille til pynt

 

Sådan gør du

  • Skyl alle grøntsager og skræl gulerødder og persillerødder. Stokke skæres af rosenkålen og hver knop deles i 4 kvarte. Gulerødder og persillerod skæres i mindre stykker eller skiver. Ærter kan tages direkte fra frost.
  • Varm en pande op med lidt olie og steg først rosenkål ved kraftig varme, og lad dem få noget farve. Smag én og test om de er møre, ellers kom 1-2 spsk vand på panden og lad det fordampe så de får et ekstra skud varme. Tag rosenkål af panden.
  • Kom nu gulerod og persillerod på panden og lad også dem stege møre i lidt olie. Tilsæt de frosne ærter til sidst og vend rundt. Læg det til side sammen med rosenkålen.
  • Hak hvidløget fint og varm det kort op på panden. Tilsæt alle de stegte grøntsager, kryder med salt og peber og tilsæt madlavningfløden og vend rundt til det er dampet lidt ind og er blevet en tyk creme omkring grøntsagerne.
  • Server grøntsagerne i skåle og drys med lækker revet parmasan, ristede hasselnødder og evt lidt frisk persille.

God appetit!

Cremede grøntsager med hasselnødder