En blog over min kærlighed til mad

Cremet dahl med aubergine og squash

Cremet dahl med aubergine og squash

Indisk madlavning har så meget at byde på – både når det kommer til smag, farver, krydderier og ingredienser. Inderne er verdensmestre i vegetarisk mad, og de forstår virkelig at lave lækker og smagfuld mad med et væld af grøntsager, linser, bønner og krydderier. Et køkken lige efter min bog. Jeg har altid været særligt vild med dahl, men det kan være utrolig mange ting, og dahl er uden tvivl altid ligeså forskelligt, som den person der går i køkkenet.
Jeg har dog her lavet en mild og cremet udgave med karry og kokosmælk, som de fleste helt sikkert kan være med på, og som desuden er ganske nem at lave og sagtens kan fungere som en god hverdagsret. For mig er dahl den ultimative comfort food, når det bare skal være nemt men stadig smage godt. Jeg håber du kan lide det.


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 1 time.

 

Det skal du bruge

Dahl
3 spsk olie
1 løg
3 fed hvidløg
frisk ingefær, ca. en ‘tommelfinger-størrelse’
1 gulerod
2 spsk. karry
250 g røde linser
5 dl vand
1 dåse kokosmælk (ikke light da det skiller ved kog)
salt

Topping
1 aubergine
1 squash
olie
lidt citronsaft
salt

Desuden
creme fraiche
frisk persille eller koriander
evt. ristede solsikkekerner eller lignende.

 

Sådan laver du dahl

  • Opvarm olien i en tykbundet gryde, og svits finthakket løg, hvidløg og fintrevet ingefær heri uden at det tager farve. Tilsæt karry og svits kort af i olien.
  • Tilsæt fintrevet gulerod og linserne (skyllet i koldt vand og drænet i sigte). Vend rundt og lad det hele få varmen.
  • Tilsæt vand og kog ved svag varme under låg, indtil linserne har opsuget det meste af væden (ca. 5-10 min). Tilsæt da kokosmælk og lad dahlen koge videre under låg i ca. 35 min. til linserne er kogt helt ud og dahlen er glat. Juster evt. med lidt vand og smag dahlen til med salt.
  • Imens dahlen koger, snittes aubergine og squash i tern, som steges møre på panden i olie – det tager lidt tid, gerne 15 min. før de er lækre og bløde. Tag panden af varmen, vend rundt med lidt citronsaft og salt. Kom grøntsagerne i en skål.
  • Server den varme dahl i skåle, top med stegt aubergine og squash, dryp med lidt kold creme fraiche og drys friske krydderurter og evt. ristede kerner.

Velbekomme!

Cremet dahl med aubergine og squash