Cremet jordskokkesuppe med trøffelolie og knas

Cremet jordskokkesuppe med trøffelolie og knas

Årstiden lægger virkelig op til gode supper nu, og en sikker vinder for mig er en cremet jordskokkesuppe. Den lille knudrede rod smager lidt nøddeagtigt og er helt anderledes sprød og safttig end mange andre rodfrugter. Jeg er vild med den både bagt, som mos eller som her som en dejlig cremet suppe sammen med lidt kartofler og timian. Efter min mening er lidt trøffelolie på toppen helt perfekt og lidt ristede græskarkerner knaser godt i munden og pynter fint. Server jordskokkesuppe på en kold og våd vinterdag, og få varmen.


4 personer – Tilberedningstid: ca. 35 min

 

Ingredienser

500 g skællede jordskokker

300 g skrællede kartofler

1/2 løg

ca 3 kviste frisk timian

8 dl grøntsagsbouillon

ca 1 1/2 dl madlavningsfløde eller piskefløde

1 spsk hvidvinseddike

Salt og peber

Græskarkerner til drys

Evt lidt trøffelolie og friske krydderurter som persille  til servering

 

Sådan gør du

  • Skræl kartofler og jordskokker og skær dem i mindre tern. Da der ofte er mange knuder på jordskokker, er det en lidt langsom affære, men tag dig tiden og vær omhyggeligt, for ellers går der bare for meget til spilde af de lækre rødder!
  • Hak løget fint og kom det i en tykbundet gryde med lidt olie og lad det stege et par minutter til de klarer. Tilsæt jordskokker, kartofler, timian og bouillon og lad det hele koge under låg i ca. 10-15 min til stykkerne er møre.
  • Blend suppen med en stavblender og tilsæt fløde. Synes du suppen er for tyk så tilsæt lidt mere vand til den får den rette konsistens.
  • Smag suppen til med hvidvinseddike, salt og peber.
  • Rist græskarkernerne på en pande i lidt olie og drys med salt og kom dem i en lille skål.
  • Server jordskoksuppen og drys med de ristede græskarkerner og dryp med lidt god trøffelolie hvis du er til det, og evt lidt friske krydderurter.

God appetit!

Jordskokkesuppe med trøffelolie