Cremet speltotto med asparges og svampe

Cremet speltotto med asparges og svampe

Cremet og lækker speltotto med masser af fyldig smag af modnet ost og sprøde og smagfulde nye danske grøntsager. En hurtig ret der stensikkert er hit og altid smager godt. At det er lavet af spelt og ikke almindelige risottoris, synes jeg giver en lidt mere karakteristisk kornsmag, som spænder fint overens med de nordiske traditioner – og så er det forresten også sundere fordi det er fuldkorn!


Til 2 personer: Tilberedningstid: ca. 30 min

 

Ingredienser

150 g parboiled perlespelt, jeg bruger den fra Madam Butterfly

1 løg, finthakket

1 bundt grønne asparges

250 g svampe

50 g ærter, friske eller fra frost

Frisk timian

50 g fintrevet Prima Donna ost, parmasan eller lignende

ca 1/2 liter grøntsagsboullion

olivenolie

peber, og evt salt.

 

Sådan gør du

  • Start med at vaske og rense grøntsager grundigt. Skær svampe i skiver og asparges i stykker på 2-3 cm – husk at knække den træede nederste del af.
  • Hak løget fint og varm en lille tykbundet gryde op med lidt olivenolie, og steg løget til det er klart. Kom speltkernerne op i gryden og vend dem rundt sammen med løgene i et par minutter.
  • Begynd nu at hælde boullion på så det lige dækker kornene. Tilsæt lidt finthakket timian og lade det koge med. Sådan fortsætter du hele tiden med at hælde ny væde over under omrøring, så kornene er dækket. Læs på pakken af kernerne, hvor lang tid de normalt skal koge og og brug væden på denne tid (ca.15-20 min.) – Måske skal du bruge alt bouillonen, mere eller mindre. Her må man lige være lidt obs, og se efter hvornår man synes speltottoen er tilpas cremet i konsistensen.
  • Steg samtidig svampene brune på panden og tag dem af varmen, og steg ligeledes asparges i lidt olie et par minutter til de er møre men stadig har bid. Vend ærterne i speltottoen i de sidste 2 minutter af kogetiden.
  • Når speltottoen er færigkogt vendes den revede ost i, der smages til med peber og evt. salt. Vend asparges og svampe i retten eller server dem i en skål ved siden af, sådan at man kan bruge det som grøn topping.
  • Pynt gerne med ekstra frisk timian. Velbekomme!

speltotto med svampe og asparges

speltotto med svampe og asparges



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.