Deluxe fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme

Deluxe fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme

Hvem elsker ikke fastelavnsboller? Jeg ved ikke om det er fordi, man kun får dem denne ene gang om året, eller om det er fordi de består af ene lækkerier, men gode er de i hvert fald! Særligt hvis det er af den gammeldags slags, som jeg absolut synes er de bedste. Jeg har her lavet en deluxe version af de lækre fastelavnsboller med en blød og smørholdig dej, indeni både vaniljecreme og marcipanremonce, og på toppen mørk 80% chokolade. Jeg håber du synes at de er ligeså gode som jeg gør!


16 stk. – Tilberedningstid: ca. 1 time og 30 min.

 

Det skal du bruge

Dej
1 1/2 dl mælk
1 pakke gær
200 g smeltet smør
25 sukker
1 tsk kardemomme
1 æg
500 g hvedemel

Vaniljecreme
2 1/2 dl sødmælk
korn af 1 stang vanilje
25 g sukker
2 æggeblommer
2 spsk maizenamel
1 1/2 spsk vand

Marcipanremonce
100 g marcipan
100 g blødt smør
100 g sukker

Pynt
100 g mørk chokolade
evt. kokosmel

 

Sådan laver du lækre fastelavnsboller!

  • Smelt smørret til dejen og lad det køle lidt. Udrør gær i mælken, tilsæt æg, sukker og kardemomme og pisk det let sammen. Tilsæt det smeltede smør og hvedemel og rør dejen ensartet på røremaskine eller ælt den med hænderne. Tildæk skålen og lad dejen hæve til dobbelt størrelse imens du laver fyldet.
  • Til remoncen rives marcipanen groft på et rivejern og den røres sammen med blødt smør og sukker.
  • Vaniljecremen laves ved i en lille gryde at blande sødmælk, korn fra en vaniljestang og sukker, og varme den op under omrøring. Når det næsten koger tages den af varmen. Maizena røres ud i vandet og røres sammen med æggeblommerne. Ca 1/2 dl af den varme mælk røres i maizena-æggeblandingen under omrøring, og denne blanding røres da igen i resten af den varme mælk ved piskning. Gryden sættes tilbage på varmen og bringes i kog under konstant omrøring indtil cremen tykner.
  • Når dejen har hævet færdig deles den i to, der hver rulles ud i et rektangel på ca. 60 x 30 cm, som igen skæres i 8 firkanter på ca. 15 x 15 cm.
  • Midt i hver firkant smøres først et lag remonce på og derefter kommes ca 1 spsk af vaniljecremen ovenpå – pas på at det ikke kommer for langt ud til kanten. Fastelavnsbollerne lukkes ved at samle hjørnerne og presse dejen godt sammen. Vend bollen om og læg den med samlingen nedad på en bageplade med bagepapir. Fortsæt på samme måde med resten af bollerne, og lad dem efterhæve i ca. 30 på pladen. Imens opvarmes ovnen til 225 grader.
  • Bag bollerne midt i ovnen i ca 15 min til de er flot gyldne. Tag dem ud af ovnen og lad dem køle lidt af på en rist.
  • Hak den mørke chokolade groft og smelt den forsigtigt over vandbad. Fordel lidt smeltet chokolade over alle fastelavnsboller og drys evt. nogle med kokosmel.
  • Server og nyd dem lune!

God appetit og festelig Fastelavn!

Deluxe fastelavnsboller med remonce og vaniljecreme

Deluxe fastelavnsboller med remonce og vaniljecremefastelavnvbolle med logo



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.