Djævlebrunch på Café Englen

Djævlebrunch på Café Englen

Café Englen er en rigtig Aarhus klassiker og byder på alt fra brunch til 3 retters menu, kaffehygge og long drinks. Stedet emmer af hyggelige stunder og en forkærlighed for det franske som både mærkes i mad og indretning.


På en solskinssøndag var jeg et smut på Café Englen i Studsgade i det hyggelige Latinerkvarter. Stemningen på den 30 år gamle café er præget af mangfoldig kunst, der pryder væggene fra top til tå, og ikke lader øjnene stå stille. Englen har åbent alle ugens dage og rummer alt fra weekendens brunch, til en 3-retters menu og et væld af special øl, vin og long drinks til de sene nattetimer, når cafén også ligger hus til bylivet i Aarhus. Ejeren Per har haft stedet fra dets begyndelse, og har hele vejen igennem præget atmosfæren med hans store passion for kunst samt kærligheden til det franske. Både maden, indretningen og den lille fine gårdhave emmer af fransk kultur, hvor døren konstant går op, og nye glade gæster finder frem til den populære cafe.

stemning.JPG-1024x682Collage-1024x781Jeg valgte i dagens andledning en Djælvebrunch, hvor jeg kom alle smagsnuancer og konsistener igennem. Jeg fik hjemmebagt brød, røræg med pancetta og en krydret pølse, frisk frugt og en mild laksecreme. Som det søde bidrag var en sprød pandekage med en hasselnøddecreme, der smeltede på tungen, og en ristet müsli på en let yoghurt – Som alt sammen tydeligt bar præg af at være hjemmelavet. Efter ”hovedmåltidet” kunne jeg ikke dy mig for også lige at prøve en af Englens desserter, og da jeg har en forkærlighed for chessecake, skulle jeg selvfølgelig også prøve deres bud herpå. Bunden var sprød og tyk, lige som den skal være, og cremen var fyldig og gemte på yndige og farverige overraskelser af søde brombær. Intet mindre en klassisk cheesecake lige efter mit hjerte.

brunchhøjkant.JPG-737x1024

Café Englen huser gladeligt alle gæster, både dem, som på denne dag fejrede en intim fødselsdagssammenkomst, til kaffedrikkerne om eftermiddagen og dem der vil have en god middag – men vigtigst af alt, alle dem, der vil have gode rammer for godt selskab. Jeg nød mit besøg hos Englen, hvor jeg kun blev mødt af smilende og imødekommende betjening, og man kan mærke, at de går op i, at kunderne er glade og tilfredse med serveringen.

IMG_5760.JPG-1024x682

cheesecake.JPG-1024x682