Engelske scones med lemoncurd og flødeskum

Engelske scones med lemoncurd og flødeskum

En klassiker til den engelske 5 o’clock tea er små porøse og scones, som har en helt fantastisk, lidt sprød og smuldrende konsistens. De spises gerne enten med marmelade eller smøres med en god lemon curd og toppes med kold flødeskum. Jeg er selv stor fan af den sidste variant, som både er frisk og cremet, og går godt til den dejlige smørsmag i dejen. Anret scones’ne fint og drik te med mælk og sukker til – you’r welcome.


ca. 16 stk – Tilberedningstid: ca 30 min

 

Ingredienser

Scones

350 g hvedemel

1/2 tsk salt

2 spsk flormelis

100 g koldt smør

1 tsk vaniljesukker

2 tsk bagepulver

1 1/2 dl creme fraiche

1 æg

sammenpisket æg til pensling

 

Topping

lemo ncurd – køb en god en eller lav din egen med opskriften nedenunder

kold flødeskum

 

Hjemmelavet lemon curd, ca. 2 alm. syltetøjsglas

saft og skal af 3 økologiske citroner

200 g sukker

2 æg

70 g koldt smør

 

Sådan gør du

Scones

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Bland i en skål alle de tøre ingredienser: hvedemel, flormelis, vaniljesukker, salt og bagepulver.
  • Hak smøret ud i små tern og smuldr det grundigt i melblandingen indtil der ikke er nogen store klumper, men det hele har en fin og ensartet tekstur.
  • I lille skål piskes æg og creme fraiche let sammen med en gaffel. Lav en fordybning i melblandingen og hæld æggemassen heri. Brug en grydeske til forsigtigt at røre væsken ud i melet, og hæld herefter blandingen ud på køkkenbordet og fold den 2-3 gange ind over sig selv så den netop samles – jo mindre du ælter en sconedej, jo mere porøs og lækkert bliver det færdige resultat, så her må endelig ikke bruge en røremaskine eller bare ælte derud af!
  • Rul dejen ud i ca 2 cm’s tykkelse og stik små scones ud med en udstikker på ca 5 cm. Pensel toppen med sammenpisket æg, og læg dem på en bageplade med bagepapir. Bag dem midt i ovnen i ca 15 min, eller til de er fint gyldne på toppen. Tag de varme scones ud af ovnen og læg dem på en rist og lad dem køle kort.
  • Server de lune smørscones til en 5 o’clock tea, flækket på midten og smurt med lemon curd og med en skefuld kold flødeskum ovenpå.

Hjemmelavet lemoncurd

  • Bland alle ingredienserne til lemon curd i en lille kasserole og varm den langsomt op ved middelvarme under konstant omrøring.
  • Når massen er tyknet hældes den på skoldede syltetøjsglas, som lukkes og stilles i køleskabet.
  • Når lemon curd’en er kold og har sat sig, kan den spises som smørepålæg – Og allerbedst oven på lune scones!

Velbekomme!

Engelske scones med lemoncurd og flødeskum

Engelske scones med lemoncurd og flødeskum