Frisk fisk! Små thaideller med sommergrønt

Frisk fisk! Små thaideller med sommergrønt

Hjemmelavede fiskefrikadeller af frisk fisk, krydret med chili, hvidløg og masser af koriander! De smager altså noget bedre og indeholder meget mere fisk end den færdige udgave eller fars, som man kan købe i supermarkedet. Krydr dem med hvad du har lyst til, eller følg min opskrift her, hvis de gerne må være lidt stærke og lækre! Jeg har lavet en god grov remulade til sammen med en lun sommersalat med nye grøntsager, friske krydderurter, sesam og en frisk dressing. Velbekomme.


Til 4 personer -Ca. 15-20 små deller: Tilberedningstid: ca. 40 min.

 

Ingredienser

400 g hvid, frisk fisk – jeg brugte lange, men du kan også bruge torsk, sej eller andet.

1 fed hvidløg, presset

1 tsk salt

1 æg

2 spsk hvedemel

3/4 dl mælk

1/2 bundt frisk koriander

chili efter behag

peber

 

500 g små nye kartolfer

1 bundt grønne asparges

1 bakke feldsalat

1/2 bundt frisk koriander

1 spsk sesamsolie

saft og skal af 1/2 citron

1 tsk honning.

ca 2 spsk sesamfrø, evt ristede

 

Tilbehør – en god remulade

Lav gerne din egen ved af blande 1 del grove pickles med 1 del god mayonaise. Smages evt. til med salt, peber og ekstra karry eller gurkemeje.

 

Sådan gør du

  • Skær fisken ud i lidt mindre stykker og kom den i en foodprocessor og kør den hurtigt, til en grov fars. Kom den i røreskål og rør farsen godt sammen med presset hviløg, salt, peber og chili efter behag. Rør æg og mælk i og kom til sidst hakket koriander i farsen. Stil den koldt i køleskabet, mens du laver resten.
  • Kartofler skrubbes og dels evt. så de får ca. samme størrelse. Kog dem i saltet vand til de er møre og lad dem køle til de er lune.
  • Skyld asparges og skær dem i stykker på 2-3 cm. Steg dem 2 min. på en pande med lidt olie og giv dem et drys salt.
  • Rør en dressing sammen af honning, sesamolie, citronsaft- og skal.
  • Varm en pande op med en blanding af olie og smør og form små fiskefrikadeller og steg dem ved lav til middel varme, til de er gylde og sprøde på begge sider.
  • Vend de kogte kartofler med asparges, koriander og feldsalat. Hæld dreesingen over og vend forsigtigt. Drys med sesamfrø.
  • Server de varme små fiskefrikadeller med grov remulade og med den lune sommersalat.

God appetit!

Thaideller af frisk fisk

Thaideller af frisk fisk