Frokostsalat med gedeost

Frokostsalat med gedeost

Jeg har for nyligt været i Frankrig og nød virkelig alle de retter jeg kunne komme til, hvor gedeost indgik – og det var ikke så lidt, for franskmændende bruger den nemlig både i salater, tærter og saucer og sikkert meget mere, som jeg ikke har prøvet endnu. Og jeg ved godt, at gedeost for mange er en love/hate affære, men hvis man ikke har prøvet den cremede ost endnu, kunne det her måske være et sted at starte. Salaten er inspireret af en klassisk gedeostsalat, men jeg har givet den mit ejet præg og tilføjet linser, avokado, oliven og sprøde rugbrødscrutoner, og er ret vild med resultatet. Salaten mætter godt og kan fint fungere som et helt frokostmåltid eller gøre det ud for en vegetaraften.


1 person: ganges op hvis der laves til flere: Tilberedningstid: ca. 25 min.

Ingredienser

1/2 dl kogte linser – eks. beluga eller grønne le puy linser

ca. 1 skive rugbrød skåret i tern

2 spsk olivenolie

1/2 squash i tynde skiver

1 håndfuld friske salatblade

1/2 avokado i skiver

lidt gode oliven

Skiver af gedeost i rulle

Dressing:

1/2 spsk oliveolie

1/2 spsk god eddike

1/2 tsk flydende honning

salt og peber

 

Sådan gør du

  • Kog linserne i vand med salt efter anvisningen på pakken. Imens varmes en pande op med halvdelen af olivenolien, og rugdrødsterninger steges sprøde herpå i et par minutter. Drys med lidt salt og læg terningerne på køkkenrulle.
  • Varm resten af olivenolien op på panden og steg skiverne af squash herpå til de er gyldne og møre. Vend undervejs og drys med lidt salt.
  • Anret salaten på en tallerken først med de friske salatblade. Drys da linser over, fordel de stegte squash og skiver af avokado herpå, drys med oliven og læg gedeosten i skiver på.
  • Rør dressingen sammen, smag til og drys den over salaten og top med de sprøde rugbrødscrutoner. Server.

Velbekomme!

Frokostsalat med gedost