Frokostskål med kikærter, grønne bønner og spejlæg
En lækker og nem frokostret af få ingredienser, som er hurtig at lave og mætter godt. Jeg kom på opskriften en dag, da jeg ved middagstid fandt en dåse kikærter inde i skabet, og tænkte om jeg ikke kunne lave noget hurtigt og lækkert af det. De kom en tur på panden og fik selskab af lidt rødløg og en sød sennep, nogle frisk kogte bønner og et spejlæg. Simplet, men smagen fejler ikke noget!
Til 1 portion – Tilberedningstid: ca. 15 min.
Ingredienser
1/2 dåse kikærter på dåse, drænet for vand
100 g friske bønner nippet i enderne eller frosne
1/2 rødløg
1 tsk sød, grovkernet sennep
1 tsk hvidvinseddike
1 æg
salt og peber
olivenolie
Sådan gør du
- Kog bønnerne i et par minutter i letsaltet vand til de er møre men stadig har bid og hæld vandet fra.
- Snit rødløget fint i tynde ringe og varm en pande op med lidt olivenolie og steg dem kort til de er møre.
- Kom de afdryppede kikærter på panden og lad dem få varmen et par minutter, og tilsæt da 1 tsk. sennep og 1 tsk. hvidvinseddike og vend rundt.
- Kom også bønnerne på panden og drys med salt og peber. Vend hurtigt rundt og kom det hele på en tallerken eller i en skål.
- Hæl lidt nyt olivenolie på panden og slå ægget ud herpå og lav et spejlæg.
- Server spejlægget oven på de lune kikærter og bønner og evt med lidt groft rugbrød til.
You must be logged in to post a comment.