En blog over min kærlighed til mad

Frosé – Den ultimative sommerdrink

Frosé – Den ultimative sommerdrink

Jeg er bare fuldstændig vild med kold rosé på en varm sommerdag. Om det er til mad, til snak og hygge, med eller uden bobler – det er et hit. Jeg har alligevel leget lidt med min yndling og kreeret en utrolig yndig drink, som helt sikkert nok skal vække begejstring blandt tøserne. Frossen rosé med søde jordbær, blendet sammen til en iskold slush med den fineste farve og mest sommeragtige smag – viola, frosé. Ja hun smører tykt på, men jeg er svært begejstret. Server som aperitif, dessert eller bare en rigtig god cocktail. Det er FABOULOUS.


Til 6 personer – Tilberedningstid: 15 min. i arbejdstid – 5-6 timer på frys.

 

Det skal du bruge

200 g friske jordbær
100 g rørsukker
1 flakse tør rosévin (7,5 dl)

 

Sådan laver du frosé

  • Rengør jordbærene og fjerne blomsterne. Kom bærene i en food processer eller blender sammen med rørsukker, og blend godt til sukkeret er opløst, og du har en glat puré.
  • Bland jordbærpuréen sammen med rosévin og hæld blandingen i en bradepande eller lignede, og kom denne i fryseren. Lad din frosé fryse til den er stiv (ca. 5-6 timer).
  • Tag bradepanden op af fryseren og riv massen løs med en gaffel. Kom hele herligheden op i en blender og blend til du får en lækker slush-ice-agtig konsistens.
  • Hæld straks din sart pinke frosé i fine glas og server iskold – helst i solskin!

Velbekomme!

frose med jordbær