Græskarsuppe med dukkah og korianderolie

Græskarsuppe med dukkah og korianderolie

Efteråret ligger og lurer, og da er det bedste en god suppe at varme sig på. En af mine favoritter er denne græskarsuppe, der smager dejlig mildt og sødligt af hokaido, men rundes elegant af med et strejf chili og lidt syre fra et syrligt æble. På toppen drysser jeg sprød og aromatisk dukkah bestående af mandler, sesam, græskarkerner og nigellafrø på som lidt knasende tilbehør og pynter med grøn og frisk korianderolie. Så kan regnvejret bare komme an.


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 35 min.

 

Ingredienser

Græskarsuppe

1 hokaido græskar (ca. 1000 g renset for kerner og vægge)

1 løg

1 fed hvidløg

1 lille syrligt æble

1 chili – juster efter hvor stærk du ønsker suppen

1 spsk olivenolie

1 liter grøntsagsboullion

1 spsk æblecidereddike

salt og peber

 

Dukkah

50 g mandler

25 g sesamfrø

25 g græskarkerner

1 1/2 tsk nigellafrø

1 tsk olivenolie

½ tsk salt

 

Korianderolie

1 bundt frisk koriander

1 dl god olivenolie

salt

 

Sådan gør du

Græskarsuppe

  • Græskar skylles, top og bund skæres af og skæres over i to. Skrab kerne og vægge ud af skallen og skær kødet i store tern – det er ikke nødvendigt at skrælle græskaret.
  • Hak løget og steg det klart i olivenolien i en stor gryde. Hak hvidløg og chili fint og svits også af i gryden.
  • Skær æblet i tern og kom det nu i gryden sammen med græskarkødet. Tilsæt grøntsagsboullion, læg låg på gryden og lad det simre i ca 20 min til grøntsagerne er møre – imens kan dukkah og korianderolien laves.

Dukkah

  • Til dukkah ristes først sesam og nigellafrø gyldne på en tør pande og kommes i en lille skål. Mandler og græskarkerne hakkes fint med en køkkenkniv (evt i foodprocesser), og kommes også på den varme pande sammen med 1 tsk olie og salt, og ristes til det er gyldent. Bland mandler og græskarkerne med sesamfrøene og nigellafrø og stil til side til servering.

Korianderolie

  • Blend frisk koriander, oliveolie og lidt salt til en grøn olie med en fin konsisten og hæld den gerne i en lille kande.
  • Når suppen er færdigkogt blendes den med en stavblender og smages til med salt, peber og æblecidereddike.
  • Server den rygende varme suppe, strø sprød dukkah over og dryp med korianderolie!

Velbekomme!

Græskarsuppe med dukkah

Græskarsuppe med dukkah og korianderolie

Græskarsuppe med dukkah og korianderolie

dukkah til græskarsuppe



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.