Sprød granola med linser og tørret æble

Sprød granola med linser og tørret æble

En sprød og gylden granola er perfekt oven på yoghurt eller skyr, blandet med havregrynene eller bare som en lille sød snack til eftermiddag. I denne udgave har jeg udover havregryn også ristet en portion grønne linser som en del af granolaen – det lyder ganske vist lidt specielt, men de bliver faktisk virkelig knasende og lækre i blandingen, og så kan vi heller ikke komme udenom at linser er super sunde! Jeg har blandet granolaen med ristede mandler og tørrede æblestykker, men her er det selvfølgelig kun fantasien der sætter grænser.


1 portion på ca. 500 g – Tilberedningstid: ca. 1 time.

 

Ingredienser

3 dl grovvalsede havregryn

2 dl puffede kerner, som eks hvedekerner eller durumkerner. Jeg bruger dem fra Finax der hedder “klar til brug”

200 g æblemos, uden hele stykker.

1 1/2 dl grønne linser, Le Puy

2 spsk flormelis

2 tsk vanlijesukker

120 g hele mandler, gerne ristede

50 g tørrede æblestykker, jeg bruger de små tern fra Urtekram

 

Sådan gør du

  • Kog linserne i vand uden salt efter anvisningen på pakken. Kog dem i en sigte og skyld dem i koldt vand og lad dem dryppe godt af.
  • Opvarm ovnen til 150 grader varmluft og find to bageplader frem og beklæd dem med bagepapir.
  • Kom de kogte kolde linser i en skål og vend dem med flormelis og vaniljesukker. Hæld dem ud på den ene bageplade og fordel dem i et tyndt lag.
  • I en anden skål røres grovvalsede havregryn sammen med de puffede kerner og ælbemos. Massen fordeles ligeledes tyndt ud på den anden bageplade.
  • Kom begge plader i ovnen og lad det hele tørre i ca. 45 min. Vend rundt et par gange undervejs. Når havregrynsblandingen er gylden og virker sprød, tages den ud og køler af. Linserne skal muligvis have lidt ekstra tid – bliv ved med at bage dem, til de virker helt sprøde og tørre. Tag dem ud af ovnen og køl af.
  • Når begge plader er helt kolde blandes det sammen med æbletern og mandler – og måske mere hvis du har lyst: Eks kan du også komme tørrede tranebær, rosiner, græskarkerne eller noget helt andet i.
  • Granolaen opbevares bedst i en lufttæt beholder, hvor den fint holder sig sprød i 1-2 uger. Spis din granola som topping på yoghurt, oven på havregrøden eller bare som snack!

Velbekomme!

Sprød granola med linser og tørret æble

Sprød granola med linser og tørret æble



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.