Har du hørt om “Madskab”?

Har du hørt om “Madskab”?

Har du hørt om firmaet “Madskab”? Det er en virksomhed startet af Camilla og Martin, der begge læser Ernæring og Sundhed på VIA i Århus ligesom jeg selv. De har iværksætter gen og en stor passion for mad, hvilket tilsammen udgør grundlaget for deres mål: at gøre den sunde madlavning nemt for dig! Jeg har testet deres konceptet, som du kan læse mere om her.


Men hvordan gør de det så nemt for dig? Madskab udvikler og pakker 2 gange om ugen, mandag og torsdag, hvad vi kan kalde en madkasse til dig – altså en ugentlig hverdagsret og en weekendret. Kassen indeholder alle de råvarer du behøver, for at lave lækker og sund aftensmad til to personer. Kassen kan både afhentes selv, eller blive leveret lige til døren. Opskriften til den pågældende ret, finder du ved at scanne QR koden på siden af kassen, og hurtigt er du ledt ind på deres website, hvor der står alt hvad du skal gøre, for at få det til at dufte hjemme i gryderne.

kasse CollageMan hvad kan man så få leveret i sådan en kasse? Intet mindre en gode danske og økologiske råvarer. Der er altid 400-800 gram økologiske grøntsager, oftest ca. 250 gram dansk kød og varierende mængder af cerialier, div. konserves, marinader og krydderier mm., som du skal bruge til retten. Så resultatet bliver altså den perfekte løsning til dig, der har en travl hverdag, hvor aftensmaden ikke lige altid ligger forrest i den daglige planlægning, eller til dig der måske bare mangler lidt inspiration og er frisk på at prøve noget nyt. I kassen er alt hvad du behøver.

råvarerCamilla og Martin spurgte så mig, om jeg ville afprøve en af deres kasser, og skrive hvad jeg synes – hvilket selvfølgelig var et tilbud jeg ikke kunne sige nej til. Jeg cyklede altså afsted efter min kasse og kom hjem med den fine boks, som jeg spændt åbnede op for. Dagens ret stod på “Ratatouille med koteletter fyldt med soltørrede tomater”. Jeg gik straks igang, fandt opskriften på nettet og begyndte ellers at kokkere.
Madskab CollageDer blev snittet på livet løs – først løg, så aubergine, squash og hvidløg, som derefter alt sammen fik en tur på panden i lidt olie. En pose med græskarkerner blev ristet sprøde på en tør pande og kom i en skål, klar til at blive brugt som lækker topping på den færdige ret.

Ratatouille1Så blev der vendt hakkede øko tomater og en lille pose med balsamico dressing på panden – ting som selvfølgelig alt sammen var med i kassen. Mens det stod og simrede tænkte jeg, at jeg jo nok hellere måtte til at fylde de koteletter, men ser så i kassen, at der ikke var pakket soltørrede tomater. Lidt fortvivlet får jeg åbnet den vakumpakkede pose med svinekødet, og til min store overraskelse går op for mig, at koteletterne simpelthen allerede var fyldte! Jeg slap altså for al besværet, og kunne blot nøjes med at lægge dem på panden – og nå ja, så lige vende dem engang selvfølgelig! I løbet af 20 min. havde jeg fået lavet et fuldt måltid, som jeg nok mener, man skulle være svært kræsen for ikke at synes så lækkert ud.

endelig retOg maden smagte heldigvis også ligeså godt som den så ud. Det er helt nede på jorden og nemt at lave, det er gode råvarer, og så var det hurtigt. Jeg må konkludere, at jeg kan faktisk rigtig godt lige Madskab’s koncept. Man kan mærke, at der er lagt tanker bag både råvarerne og opskriften, samt at der er tænkt mindskelse af madspild ind. Man bruger alle ingredienser fra kassen, når man laver maden. Er man kun én til aften, har man til frokosten dagen efter.

Da jeg jo selv er lidt af en foodie, elsker jeg at gå og planlægge, hvad jeg skal lave af mad til aften, og jeg har intet problem med at det tager lang tid. Ja, så sætter jeg ofte næsten mere pris på det, fordi jeg hygger mig med det. Men jeg kan sagtens se Madskab og deres måltidskasser som en perfekt løsning for folk, der er travle i hverdagen, og som gerne vil betale for at slippe for al besværet med at finde på den gode ide, handle ind og gå i køkkenet, alt imens at maden også gerne skal være sund. Hvis man normalt bruger sine penge på færdiglavet takeaway, kan jeg varmt anbefale at man i stedet prøver Madskab’s kasser er par gange om ugen – og så kan man ovenikøbet også sige, at det hele er hjemmelavet.

En madkasse til 2 personer fra Madskab koster 110 kr. Du kan læse meget mere og bestille din kasse på Madskab’s egen side her.

Dorthe Marie.

madskab2

madskab1



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.