Lune hindbær souffle med friske bær

Lune hindbær souffle med friske bær

Hindbær er i sæson netop nu, og med deres smukke farve og syrlige smag, er de perfekte at bruge til saft, desserter, kager og søde sager, fordi de giver masser af friskhed. Portionsanrettede hindbær souffle’er er perfekte som en skøn dessert til lune raftener, og de har bare den der umiskendelige smag af sommer. Souffle’erne bliver super yndige med deres fine farve, som toppes med sigtet flormelis og serveres med friske hindbær til. De små hindbær souffle’er skal laves for en flok ventende gæster, da de skal serveres med det samme, så snart de kommer ud af ovnen, imens de er hævet flot op, og er lette og luftige. Til gengæld er du sikret glade gæster.


ca. 8 portioner – Tilberedningstid: ca. 1 time og 30 min.

 

Ingredienser

 

½ vaniljestang

300 g friske eller frosne hindbær

2 spsk citronsaft

50 g flormelis

1 tsk maizena

3 tsk vand

smør til formene

5 æggehvider

75 g flormelis

 

Flormelis til pynt

Friske hindbær

 

Sådan gør du

 

  • Skrab kornene ud af vaniljestangen og kom dem sammen med hindbær i en lille gryde og giv det et opkog i et par minutter. Tag af varmen og blend med en stavblende og passér hindbærpureen gennem en sigte, så kernerne fjernes. Kom den sigtede pure tilbage i kasserollen og kog op sammen med citronsaft og flormelis.
  • Rør maizena ud i 3 tsk. vand og tilsæt til hindbærpureen under piskning og lad den koge i ca. 1 min. Hæld i en skål og sæt på køl til den er helt kold. (Skal du servere hindbær souffle for gæster kan du forberede frem til dette step, eks dagen før, og derfor hurtigt lave de sidste steps når det er ved at være tid tl dessert).
  • Forvarm ovnen til 180 grader.
  • Smør ca. 8 ramekiner eller små kopper med smør og sæt dem på en bageplade.
  • Pisk æggehvider med en håndmixer til skummet kan danne bløde toppe, og tilsæt da flormelis lidt af gangen med du pisker godt.
  • Vend forsigtigt en 1/3 del af marengsen i den afkølede hindbærpure med en dejskraber, og vend af to omgange det sidste marengs i, til du har en ensartet masse. Kom i en sprøjtepose og fordel i formene – De må kun fyldes 3/4 dele op!
  • Bag souffléerne midt i ovenen i ca. 15 min til de er hævet flot op og er gyldne på toppen.
  • Tag de lune hindbær souffle ud af ovnen, sigt flormelis over og server straks med friske hindbær til.

Velbekomme!

Hindbær souffle med flormelis og friske hindbær

Hindbær souffle med flormelis og friske hindbær

 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.