Honningbagt laks på dansk sommergrønt

Honningbagt laks på dansk sommergrønt

Nye små kartofler, asparges og ærter er dansk sommer når det er bedst! Her bliver det til en lun kartoffelsalat toppet med persille og rødløg og med en sødlig lakridssmag fra fennikel. Laksen har fået citronskal og honning, som giver den en dejlig aromatisksmag til fisken. Den milde laks passer rigtig fint til nye grøntsager, hvis sarte smag endelig ikke må overdøves.


2 personer- Tilberedningstid: ca. 30 min.

 

Ingredienser

Laks

2 laksefiletter

2 tsk honning

Skal af 1/2 citron

Salt peber

 

Grønt

500 g nye danske små kartofler

1 bundt grønne asparges

1 fennikel

100 g grønne ærter

1 lille rødløg

1 stor håndfuld hakket bredbladet persille til pynt

 

Dressing

2 spsk olivenolie

Saft af halv citron

1 spsk hvidvinseddike

Salt/peber

 

Sådan gør du

  • Skyl alle grøntsager og knæk den træede ende af aspargesnes og snit dem i små stykker på ca 2 cm. Er nogle af kartofler store skæres de i mere mundrette stykker. Ærter bælges eller optøes fra fryseren. Fennikel snittes i fine stykker og rødløget skæres i tynde skiver
  • Tænd ovnen på 200 grader. Laksefiletterne lægges i et smurt fad og drysses med salt og peber. Riv skallen af en halv usprøjtet citron hen over og  fordel et tsk honning over hver filet.
  • Rør en dressing af citronsaft, hvidvinseddike, olivenolie og salt og peber.
  • Kog kartoflerne i saltet vand i ca 10 min indtil de er møre. Bag samtidig laksen i midt i ovnen ved 200 grader også i ca 10 min – men hold øje med dem så de ikke for meget! Så snart de er blevet faste i kødet, og du kan se at hvidt protein trækker ud, er de færdige og tages ud.
  • Mens kartoflerne koger og laksen bager varmes en pande op med lidt olie, og asparges fennikel og ærter  kommes på og skal blot lige have varme i 2 min, for at de ikke er helt rå og for at den grønne farve popper frem.
  • Hæld vandet fra kartoflerne og bland med de lynstegte grøntsager fra panden og vend blandingen med dressingen og hakket persille. kom i en pæn skål eller på et fad og drys med skåret rødløg.
  • Server den varme kartoffelsalat sammen med den honningbagte laks.

God appetit

Honningbagt laks på dansk sommergrønt