Honningristet müesli

Honningristet müesli

Hjemmelavet honningristet müesli er næsten som ren slik for mig, og det smager bare så meget bedre end dem man køber. Man bestemmer jo nemlig helt selv hvad der skal i, for at det bliver ens favorit müesli. Denne opskrift er bare én variation, som blev til ud af de ting, jeg havde i skabene den dag, men brug det du har. Drys müesli over skyr og yoghurt, eller brug den måske som en lækker topping på frugtkompot.


ca. 8 portioner – Tilberedningstid: ca. 20 min.

 

Ingredienser

1/2 dl græskarkerner

1 dl solsikkekerner

1 1/2 dl mandler

4 dl havregryn

3 spsk honning

1 tsk vanniliesukker

1 dl rosiner

1/2 dl tørrede tranebær

Sådan gør du

  • Rist mandlerne i ovnen ved 200 grader i 10 min og lad dem køle.
  • Varm en stor pande op og tørrist græskatkerne og solskikkekerne på panden til de har taget farve og dufter. Læg på bagepladen med mandlerne.
  • På panden kommes havregryn, honning og vanilliesukker og det ristes under konstant omrøring til det er blevet gyldent. Pas på det ikke brænder på! Vend det ud på en bagepladen, hvor kerner og nødder ligger og lad det køle helt af.
  • Bland rosiner og tranebær sammen med den afkølede blanding og hæld herligheden på et patentglas.

Sørg gerne  for at spise den hjemmelavede müesli indenfor et par dage – den miste ellers nemt sin sprødhed og kan blive en anelse kedelig.

Honningristet müesli
Honningristet müesli



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.