En blog over min kærlighed til mad

Ingefærsaft med citron og honning

Ingefærsaft med citron og honning

Ingefærsaft er super lækkert, men en skarp sag! Ingefæren varmer i halsen og man vågner i den grad, hvis man som mig, kan lide at drikke et shot af det til morgenmaden. Den er virkelig frisk og stærk, men ingefæren kan selvfølgelig justeres, hvis man ikke er til det helt stærke. Drik saften ren som en lille opkvikker, eller endnu bedre – brug den i drinks! Er man forkølet og har ondt i halsen, er den altså også ret lækker.


Til ca 1 liter – Tilbedreningstid: ca. 20 min.

 

Ingredienser

1 knold ingefær

4 små øko citroner, skal og saft

8 dl vand

ca. 4 store spsk honning

 

Sådan gør du

  • Varm vandet op i en gryde, og skræl imens ingefær og riv det groft på et rivejern. Når vandet koger kommes ingefæren heri og koger under låg i ca. 5 min.
  • Imens rives citronskallen fint af alle citronerne og det kommes ligeledes i det kogende vand ned til ingefæren.
  • Pres citronsaften, og sigt kød og kerner fra.
  • Tag gryden af varmen og hæld citronsaften i. Udrør honning i væsken, og smag på det. Hvis du ikke synes det er sødt nok, kommer du bare mere i!
  • Hæld grydens indhold gennem en sigte og ned i en stor skål, så alt filtreres fra.
  • Nu kan du hælde den varme ingefærsaft på en skoldet flaske og lad den køle helt af. Opbevar i køleskab og nyd når du mangler lidt god energi.

ingefærsaft med citron og honning

ingefærsaft med citron og honning