Jordbærkoldskål med kammerjunkere

Jordbærkoldskål med kammerjunkere

Sommeren er kommet, og intet dansk solskinsvejr uden uden koldskål med kammerjunkere! Her er min opskrift på en frisk jordbærkoldskål og mine yndlings hjemmelavede kammerjunkere med kardemomme og citron, der er sprøde og virkelig mormor-agtige. Så bliver man glad i maven!


Jordbærkoldskål, ca. 1 liter/4 portioner

 

Ingredienser

2 pasteuriserede æggeblommer

2 spsk sukker, smag evt til med mere.

1 spsk vaniljesukker eller korn fra 1/2 stang

1/2 liter kærnemælk

1/2 liter tykmælk

1 spsk citronsaft

skal af 1 øko citron

250 g friske jordbær

 

Sådan gør du

  • Pisk æggeblommer godt med vanilje og sukker med en håndmixer til det er tykt og hvidt.
  • Riv skal af citronen og pres saften ud, og rør det i blandingen sammen med tykmælk.
  • Afmål kærnemælken og blend noget af det sammen jordbær i en anden skål, og rør det sammen med resten.
  • Smag koldskålen til og se om den skal være sødere efter din smag og tilsæt evt mere sukker.
  • Lad koldskålen trække 1 times tid i køleskabet så vaniljen og citronskallen kan trænge ud og give god smag.

Ingredienser

Kammerjunkere, ca 60 stk.

300 g hvedemel

1 tsk bagepulver

100 g flormelis

1 spsk vaniljesukker eller korn af 1/2 stang

skal fra 1 øko citron

evt 1 tsk kardemomme

100 g smør

1 æg

1 dl creme fraiche

 

Sådan gør du

  • Bland mel, flormelis, kardemomme, vanilje, bagepulver og citronskal sammen.
  • Skær smørret i tern og smulder det godt ud i melblandingen.
  • Tilsæt æg og creme fraiche og saml hurtigt dejen.
  • Tænd ovnen på 225 grader.
  • Del dejen i 2 dele og rul hver ud til en lang stang. Del hver stang i ca. 30 små stykker og tril dem til runde kugler, som sættes på bageplader med lidt afstand i mellem.
  • Bag én plade af gangen midt i ovenen i 8 min ved 225 grader. Tag pladen ud og skær forsigtigt hver enkelt kammerjunker over på midten med en skarp kniv. Vend skærefladen op, men hvis bundendelen allerede er fint gylden vendes skærefladen her ned af.
  • Skru ovnen ned på 150 grader og sæt varmluft på. Bag kammerjunkere til de er gyldne og sprøde – det tager ca. 5-10 min, men hold øje da alle ovne er forskellige!
  • Lad kammerjunkerne køle helt af på en rist og opbevar dem i en tætsluttende beholder.

Spis lækker jordbærkoldskål med sprøde kammerjunkere og friske bær til!

Velbekomme!

Jordbærkoldskål med kammerjunkere

Jordbærkoldskål med kammerjunkere