En blog over min kærlighed til mad

Karamelsnitter med chokolade

Karamelsnitter med chokolade

Nu går vi snart ind julemåneden og det betyder hygge og godter! På søndag til advent skal der næsten lidt ekstra lækkert til og det kunne være disse fine små konfektagtige karamelsnitter! De er lavet af en god vaniljebund af havregryn og hasselnøder, en blød og hjemmelavet karamel i midten og til sidst sprød, mørk chokolade på toppen. Alt i alt et lille mundret stykke himmel der er svært vanedannede! Snitterne er meget bastante, så selvom man synes at man nok kunne spise hele fadet, så ligger de altså tungt i maven! Skær dem derfor hellere lidt mindre end for store – mine er her ca 4 x 4 cm. Der bliver her en god karamelsnitter portion, så opbevar dem i køleskabet i en lufttæt boks. Spis dem kolde som en god lille dessert til te og kaffe. Glædelig jul.


Ca. 20 stykker – Tilberedningtid: ca 45 min.

 

Ingredienser

Bund

150 g smør

125 g sukker

1 tsk vaniljesukker

100 g havregryn

150 g hvedemel

50 g hasselnødder, hakket fint

 

Karamel

30 g smør

1/2 dl mørk sirup

1 dåse kondenseret mælk

1 knivspids salt

 

Desuden

100 g mørk chokolade, gerne 70 %

 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Kom smør, sukker og vaniljesukker i en gryde og smelt det hele sammen.
  • Hak hasselnødderne fint og rør dem i gryden sammen med havregryn og hvedemel og rør den til en klistret dej.
  • Pres dejen ned i en form beklædt med bagepapir på ca 20 x 25 cm, og sørg for at den er nogenlunde lige tyk over det hele. Bag den midt i ovnen ved 180 grader i 10 min.
  • Imens laves karamellen ved at opvarme sirup og smør til det koger. Tilsæt salt og kondenseret mælk og varm langsomt massen op igen under konstant omrøring -pas på det ikke brænder på. Når det koger tages gryden af varmen.
  • Hæld den varme karamel over den forbagte bund i et jævnt lag og sæt formen tilbage i ovnen. Bag i yderligere 15 min. Tag kagen ud og lad den køle helt af inden den pyntes med chokolade.
  • Når kagen er kold smeltes 2/3 af chokoladen forsigtigt over vandbad mens der røres rundt. Når det er smeltet tages det af varmen og den resterende 1/3 røres i den varme chokolade og smeltes på den måde. Fordel den smeltede chokolade i et jævnt lag over den helt kolde kage.
  • Når chokoladen er næsten størknet, men stadig kan skæres uden at knække, løftes kagen op af formen og skæres i små, lige store stykker. Når chokoladen er helt størknet kan snitterne pakkes i en beholder med bagepapir imellem og opbevares i køleskabet.
  • Server de kolde karamelsnitter som et lækkert stykke konfektkage til te eller kage.

Glædelig jul

Karamelsnitter med chokolade