Kransekage med pistacienødder

Kransekage med pistacienødder

Til nytår når champagnen popper, hører en god kransekage sig til, og jeg har her den perfekte opskrift på små og mundrette kransekager i festligt dress. Jeg har æltet pistacienødder i kransekagemassen, som giver en dejlig smag og ser flot ud i de små kager. Bundene er dyppet i god mørk chokolade, og toppen er pyntet med masser af guldglimmer og hele pistacienødder. Så bliver det vist ikke mere festligt. Og husk at servere en demi sec champagne til kransekagen! En brut vil sammen med den søde marcipanmasse bliver en sur og kedelig smagsoplevelse.


Til ca. 12 stk – Tilberedningstid: ca. 2 timer

 

Det skal du bruge

1 æggehvide

100 g sukker

200 g ren, rå marcipan

30 g usaltede pistacienødder + ekstra til pynt (hele)

100 g mørk chokolade 70%

1 spsk smør

guldstøv

 

Sådan laver du kransekage

  • Rør æggehvide og sukker sammen, og lad det gerne stå lidt på køkkenbordet – rør i det engang i mellem så sukkeret opløses.
  • Riv marcipanen og bland godt med æggehvide og sukker.
  • Hak pistacienødderne fint og bland i kransekagemassen. Sæt på køl i ca. 1 time til den er kold.
  • Afvej massen i klumper på ca. 25 g pr. stk. Tag lidt mel eller flormelis på hænderne og form hver enkelt klump til små kvadrater, og sæt dem på en plade med bagepapir – læg gerne to plader oven på hinanden, så pladen bliver ekstra tyk: Det forhindrer at kransekagerne bliver for mørke i bunden, når de bager.
  • Bag kranskagerne midt i ovnen i ca. 10 min. ved 200 grader. Sæt evt. varmluft på det sidste minut for at give kransekagerne lidt mere gyldenhed – Men hold øje, det går stærkt!
  • Tag kransekagerne ud, og lad dem køle helt af.
  • Smelt og temperer evt. chokoladen. Dyb bunden af hver kransekage i chokoladen, så der kommer en fin chokoladekant lidt op af kagen. Stil kransekagerne på hovedet mens chokoladen størkner.
  • Smelt smørret og pensl med en lille børste/pensel et tynd lag smeltet smør på toppen af en kransekage. Dyp nu den smørpenslede side i guldstøv, gerne rørt med lidt sukker. Gør det sammen med resten af kagerne.
  • Pynt til sidst toppen af kagerne med en hel pistacienød, som du ‘limer’ fast med lidt chokolade eller en tyk glasur.
  • Og så er der vist bare tilbage at sige godt nytår!

Velbekomme!

kransekage med pistacienødder og guld

kransekage med pistacienødder og guld



1 thought on “Kransekage med pistacienødder”

  • Det gronne pistaciemarcipan giver en fin virkning pa toppen af stykkerne, her kan man sa med fordel have chokoladen pa bunden af stykkerne. Det jeg elsker ved denne opskrift er at der bruges flormelis frem for sukker, hvilket giver kransekagen en vildt l?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.