Linsesalat med pærer, valnødder og lune ostebrød

Linsesalat med pærer, valnødder og lune ostebrød

En let og lækker linsesalat der både kan spises som frokost eller et let aftensmåltid. Den består af kogte smukke belugalinser mikset med salat, pærer og en god dressing, overdrysset med karameliserede valnødder. Til har jeg her lavet sprøde rugbrødsskiver med lun og smeltet gedeost på. Dén der kombination af gedeost, valnødder, honning og pærer er altså bare helt suveræn.


Til 4 personer – tilberedningstid: ca. 45 min.

 

Ingredienser

Salat

2 dl belugalinser

1 frisésalat

2 pærer, fast og syrlige

80 g valnøddekerner

2 spsk honning

1 knivspids salt

 

Dressing

4 spsk olivenolie

2 spsk eddike

2 tsk flydende honning

salt og peber

 

Ostebrød

4 skiver godt rugbrød

100 g gedeost

 

Sådan gør du

  • Kog linserne i vand med lidt salt efter anvisningen på pakken. Lad den dryppe af i en rist mens de køler af.
  • Imens varmes en tør pande op og valnødder ristes herpå. Panden tages af varmen og nødderne drysses hurtigt med salt og 2 spsk honning kommes på panden og nødderne vendes rundt heri. De nu “karameliserede” nødder kommes på en kold tallerken og køler af.
  • Tænd ovnen på 200 grader. Rugbrødsskiverne deles i halve og skiver af gedeost lægges på hver og kommes ind i ovnen. Bag dem i ca. 10 min eller til osten er smeltet en anelse og har fået lidt farve.
  • Frisésalaten skylles og snittes. Pærer skæres i fine både og kommes i en skål sammen med linser og salat.
  • Rør dressingen godt sammen og vend salaten med den og fordel den blandede salat i fine skåle.
  • Drys med de sprøde valnødder og server de lune rugbrød med gedeost og gerne et stænk honning over. Server til den friske linsesalat.

Velbekomme!

Linsesalat med pære og lune ostebrød

Linsesalat med pære og lune ostebrød

Linsesalat med pære og lune ostebrød



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.