En blog over min kærlighed til mad

Mere rabarber! Nu som crumble

Mere rabarber! Nu som crumble

Lun crumble med rabarber og sprød top af havregryn og mandler! Det er både virkeligt lækkert og super nemt og hurtigt at lave. Jeg elsker den syrlige smag fra rabarber, men frugten kan til hver en tid skiftes ud med blommer, æbler eller andet sommerlækkert, hvis man har lyst til det – men juster sukkermængden efter hvor sød frugten er i sig selv, og hvor sød din tand er. Uanset hvad, er der lækker og friskbagt kage på ingen tid.


Til ca. 4 personer – Tilberedningtid: ca. 30 min

 

Ingredienser

Fyld

350 g rabarber

50 g sukker

1-2 spsk vand

 

Crumble

50 g havregryn

50 mandler

50 sukker

25 g hvedemel

60 smør

1 tsk vaniljesukker

 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 190 grader.
  • Rens rabarber og skær dem i stykker på ca. 2 cm. Fordel dem i et lille ovnfastfast på ca 15 x 20 cm og vend det med sukker og vand. Forbag det midt i ovnen i ca 10 min. Imens laves crumbledejen.
  • Blend mandler i en foodprosseser til fint mel, eller lidt grovere hvis du gerne vil have lidt større stykker hele nødder i. Bland med hvedemel, havregryn, sukker og vaniljesukker. Kom smøret, skåret i mindre stykker i, og miks det sammen til en god smuldredej.
  • Fordel crumbel’en over de varme rabarber og bag kagen i yderlige 20 – 25 eller til den er blevet flot gylden.
  • Server den lun med creme fraiche til!

God appetit!

Sprød crumble med rabarber

Sprød crumble med rabarber

Sprød crumble med rabarber