Smukke Pavlova

Smukke Pavlova

Pavlova er den smukkeste dessert man kan tænke sig! Både i smag og udseende er den frisk, let og feminin – så det er ikke ved siden af, at den er opkaldt efter den russiske ballerina af samme navn. Den kan varieres i det uendelige; man kan lave én stor marengsbund eller mange små, som jeg har gjort her, og du kan bruge de frugter du har. Jeg har her lavet en vinterudgave med figner, passionsfrugter og granatæblekerner, som helt sikkert er værd at prøve. Om sommeren kan du bruge jordbær, hindbær og andet sommerfrugt.


Ca. 5 stk – Tilberedningstid: forberedelse ca. 30 min – bagetid 2 timer.

 

Ingredienser

Marengsbunde

2 æggehvider

100 g flormelis

½ tsk eddike

 

Fyld og pynt

2 ½ dl piskefløde

Sæsonens frugt, her er brugt:

2 friske figner

2 passionsfrugter

Granatæblekerner

Limeskal, øko

Citronmelisse

Evt. lidt spiseligt guldstøv

 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 100 grader.
  • Pisk æggehvider stive. Tilsæt eddike, pisk igen, tilsæt flormelis og pisk marengsen til den er sej og tyk.
  • Kom marengsen i en sprøjtepose med en stor stjernetyl og sprøjt den ud i cirkler på ca. 10 cm  – et lag som bund, der dække hele cirklen, og et ovenpå som kant, så der dannes en lille skål. Tegn evt. cirklerne op på bagepapiret med en blyant som rettesnor.
  • Bag marengsen midt i ovnen i 2 timer. Lad marengsen køle helt af – laver du bundende i god tid kan de opbevares i en lufttæt beholder, til de skal serveres.
  • Pisk fløden til let skum. Skær figner i små både, halver passionsfrugter og frigør kernerne fra granatæblet.
  • Top hver marengsbund med flødeskum. Pres passionssaft ud over, stik figenbåde ind i siden og drys med granatæblekerner. Pynt med tynde strimler af limeskal, lidt citronmelisse og evt. lidt spiseligt guldstøv. Server straks!

pavlovabund

pavlova med frugt