Veggiepasta med svampesauce

Veggiepasta med svampesauce

En virkelig smuk og meget velsmagende vegetarret, med sæsonens friske grøntsager og en fed og lækker svampesauce med hvidløg og timian! Jeg er selv blevet ret vild med at lave min egen grøntsagspasta på en spirelliskærer, og man man kan i princippet bruge alle hårde grøntsager, som kan holde deres form selvom også når de får lidt varme Derfor er netop gulerødder, squash, glaskål, majroer mm. de bedste at bruge, men da jeg lavede retten her kom jeg også et par sødkartofler i, da jeg havde nogle liggende. Smagen af dem er super fin og sødlig til retten, man skal bare lige være opmærksom på, at de er knap så stabile når de får varme, og holder måske ikke formen lige så godt. Men uanset hvilke grøntsager man har liggende derhjemme kan man lave mange variationer lækre, og så er det bare både rigtig nemt, hurtig og smager af rigtig meget.


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca 30 min

 

Blandede hårde grøntsager, eks:

500 g gulerødder

2 squash

2 glaskål, eller  hvis man vil have lidt mere fylde i pastaen – 2  store sødkartofler

 

500 g brune champignon

1/2 l madlavningsfløde 8 %

1-2 fed hvidløg

3-4 kviste frisk timian

2 spsk olivenolie

Salt og peber

  • Start med at skylle squash, og skrælle gulerødder og glaskål eller sød kartofler. Kør da dem alle på en spirelliskærer til tykke pastastrimler og læg dem i en skål  – Har du ikke har et spirelliskærer, kan du bruge et julliene-jern eller blot med en kartoffelskræller køre tykke bånd af grøntsagerne.
  • Rens champignonene og skær dem i skiver. Hak hvidløg fint og træk de små blade af timiankvistene, så du kun benytter dem til saucen.
  • Varm en stor pande op og kom olivenolie på. Skru ned på halv blus og steg svampene i ca 5 min til vandet er fordamet og de er blevet halv størrelse.
  • Kom timian og hvidløg på panden sammen med svampene og vend rundt konstant i ca 1 minut sådan at hvidløgen ikke tager farve og bliver brændt.
  • Hæld madlavningsfløden over og skru helt ned for varmen, således at saucen kun står og simrer svagt. Lad panden stå sådan i ca 5 min eller til saucen er tyknet. Lav imens grøntsagspastaen.
  • Kom alle de fine grøntsagspastastrimler i et stort dørslag og kog så meget vand som muligt op i en el-kedel eller  lav et par liter i en gryde. Når vandet koger hældes det over grøntsagspastaen og det dryppes hurtigt af. Drys med lidt salt og vend rundt, og kom det hele i en fin skål.
  • Smag svampesaucen til med salt og peber og server sammen med den fine pasta.

God appetit!

grøntpasta1