Morgen muffins med yoghurttop

Morgen muffins med yoghurttop

Disse muffins er en lille yndig morgenoverraskelse sammensat af nogle af de ingredienser man normalt kan finde på morgenbordet: havregryn, yoghurt, honning og frugt – bare her i form af en lille muffin! De er perfekte som det søde indslag på et brunchbord, men skulle der være nogen muffins til overs kan de formegentlig sagtens finde ben at gå på ud på eftermiddagen. Jeg har sat toppen med en fed græsk yoghurt og pyntet med klar og gylden akaciehonning.


Ca. 8 stk – tilberedningstid: ca. 1 time.

 

Ingredienser

Muffins

100 g hvedemel

60 g havregryn blendet til mel

25 g skummetmælkspulver

1 1/2 tsk natron

1 tsk vaniliesuker

Et nip salt

100 g brun farin

2 æg

1/2 dl soyamælk

1/2 dl solsikke- eller rapsolie

75 g friske eller frosne bær, som blåbær, ribs eller solbær

 

Topping

300 g græsk yoghurt, gerne den på 10% da det er vigtigt at det er en meget fast en af slagsen, så toppene kan blive flotte.

Acaciehonning til servering

 

Sådan gør du

 

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Bland hvedemel, natron, blendet havregryn, skummetmælkspulver  og et nip salt i en skål.
  • Pisk i en anden skål æg og farin til det er en let lys og luftig masse og vend det sammen med melblandingen. Tilsæt da olie og soyamælk og rør dejen sammen.
  • Kom bærene i dejen og vend rundt og fordel dejen i papirsforme eller i smurte muffinsforme.
  • Bag kagerne midt i ovnen i ca 20-25 min til de er flotte og gyldne og lad dem køle af.
  • Den græske yoghurt kommes i en sprøjtepose med stjernetyl, og lige inden servering pyntes hver kage med en yoghurttop og der sluttes med akaciehonning.
  • Server de fine muffins med frisk frugt og en kop te, kaffe, juice eller hvad man nu synes der hører til ens morgenbord.

God appetit og god morgen

Morgen muffins med yoghurttop



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.