En blog over min kærlighed til mad

Morgenboller med valnødder og figner

Morgenboller med valnødder og figner

Til en weekendmorgen med god tid, er der ikke noget bedre end friskbagte morgenboller. Selvom bollerne her indeholder masser af fiber, er de stadig saftige og dejligt bløde, og så er de super nemme at lave, da man slipper for æltning og dej på hænderne. Lav bollerne en morgen du står tidligt op, eller skal det være ekstra bekvemt, så halver mængden af gær og rør dejen sammen om aftenen, og lad den hæve i køleskabet natten over. Så er det nemt og hurtigt næste morgen at smide dem på plader, og du har morgen boller in no time. Jeg har piftet dejen lidt ekstra op ved at tilsætte valnødder og tørrede figner til dejen og krydret med lidt kardemomme, da det bare smager og dufter super godt – særligt med ost.


Ca. 15 stk – Tilberedningstid: ca. 2 timer

Ingredienser

4 dl lunt vand

25 g gær (brug kun halvdelen hvis du vil lade dejen koldthæve natten over)

80 g hakkede valnødder

80 g Hakkede, tørrede figner

4 spsk. Rapsolie

75 g hvedeklid

325 g hvedemel

1 tsk. salt

1 tsk honning

Evt 1 tsk. stødt kardemomme hvis man er til det

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og tilsæt resten af ingredienserne.
  • Rør dejen godt sammen, evt med en håndmixer med dejkroge, til den er godt sej. Dejen er meget våd og skal ikke æltes med hænderne.
  • Pak film over skålen og lad den hæve ca. 1 time på køkkenbordet – eller natten over i køleskabet.
  • Form boller med to skeer af dejen og sæt dem på bageplader med bagepapir. Lad bollerne efterhæve i ca. 20 min.
  • Bag morgenbollerne i ovnen ved. 225 grader i ca. 15 minutter og lad dem køle lidt inden servering – Morgenbollerne er super gode med ost og marmelade på.

God appetit og god morgen.

Morgenboller med valnødder og figner
Morgenboller