Morgenbord på lokal perle

Morgenbord på lokal perle

Med udsigt til domkirken på Danmarks næstældste café Casablanca, kan du blandt meget andet nyde et appetitligt og rigt morgenmadsbord til en god pris.


Tidligt tirsdag morgen i de solbeskinnede aarhusianske gader, var jeg på besøg i Rosengade 12, hvor Casablanca har haft sin faste plads i solen siden 1981 og er dermed Arhus’ første café. Indenfor døren emmer stedet af Parisisk stemning med spejlvægge, smukke indrammede plakater, fine lamper i loftet og små hyggelige båse, der alt sammen gør atmosfæren behagelig og indbyder til godt selskab.

skiltAarhusiansk perle
Casablanca byder på noget for enhver smag og sult, da der er i hverdagene er åbent fra kl. 9 om morgenen og helt til midnat og endnu senere i weekenden. Stedet er pga. sin alder og popularitet meget velbesøgt, og har efter sigende stadig stamgæster helt tilbage fra 1981. I dag tiltrækker stedet med sin charme dog også den yngre generationen, og på en solskinsdag kan du næsten være sikker på at Rosensgade emmer af liv på Casablanca’s fortov.

kaffeMaden på stedet er præget af franske traditioner, hvor der lægges vægt på kvalitet og velsmag. Caféen får alt deres friskbagte brød fra den nyåbnede Mor Anna’s Deli og Bageri i Mejlgade, som sammen med caféen er en del af Casablanca-familien i Aarhus. Casablanca serverer alt fra morgenmad, crunch og frokost til gode franske retter til aften. Stedet tilbyder også et stort udvalg af cocktails og drinks, og på weekendaftener er stedet ifølge rygtet fyldt med muntre gæster til langt ud på natten.

buffetOverdådigt morgenbord
Gemt væk bag baren er der fra morgenstunden opdækket et langbord med hverdagens morgenmadsbuffet, som netop var hvad jeg var kommet for at prøve på dagen. Til buffetens pris på kun 100 kr. havde jeg nok forventet et lidt mindre udvalg, for morgenbordet der mødte mig var overraskende varieret og bød på alt fra ingefærskyr med müesli, lækkert brød, blødkogte æg, en laksesalat, to slags oste, franske pølser, varm leverpostej samt et utal af lækre kompotter, pestos, marmelader og smørrepålæg – og det er ikke engang det hele! Alt er hjemmelavet og indbydende anrettet.

oppefraEn god start på dagen
Jeg fik lavet mig en tallerken, og satte mig i en solstråle ved vinduet med udsigt til domkirken. Med fransk musik i ørene og en kop varm cappuccino, kunne jeg nyde min mad i behagelige omgivelser, jeg kan næsten ikke forestille mig en bedre måde at starte morgenen på. Brødet havde gods i sig og var dejligt saftigt, laksesalaten var rustik og smagte af fisk, og den nybagte leverpostej varm og lækker. De blødkogte æg var faktisk blødkogte, og de søde sager var ikke spoleret af sukker, og generelt om buffeten kan man sige at man kan smage hvad maden består og er lavet af. Alt smager ubeklageligt, og med stedets dejlige atmosfære starter du dagen godt.

Collage1

muesliKom af sted!
Hvis du ikke har været forbi Casablanca endnu, synes jeg næsten kun det kan gå for langsomt! Stedet er utrolig hyggeligt og serverer uden tvivl lækker og velsmagende mad. Hverdagens morgenmadsbuffet, som jeg på prøvede denne dag, overgår klart diverse brunch’es rundt omkring i byen, på grund af sit store udvalg madens kvalitet. I weekenden bliver bordet udvidet til en ”chrunch” med et endnu større udvalg, hvorfor prisen hæves til 150 kr., men så får du også en kop kaffe oveni. Et så godt tilbud går selvfølgelig ikke mange forbi, så her er det nødvendigt at bestille bord, for at være sikker på at få del i lækkerierne. Du kan læse mere om Casablanca og hele dennes familie her.

morgenmad