Naan med gedeost, tomat og frisk mynte

Naan med gedeost, tomat og frisk mynte

Nogle gange må maden bare godt være hurtig og nem og lave, og heldigvis kan det også sagtens smage rigtig godt samtidig! Her får du en opskrift på en virkelig lækker og nem ret, som er inspireret af det marokkanske køkken, og som er fuld af smag trods den lille indsats. Om marokkanerne spiser noget, der minder om denne ret, ved jeg ærlig talt ikke, men jeg ved, at de er glade for gedeost og aromatiske urter som mynte. Opskriften her er altså blevet min frie fortolkning af marokkansk mad, og på den her måde, er det er heldigvis nemt at få lidt nordafrikansk smag ind i sit køkken. 

Færdigkøbte naanbrød toppes med cremet gedeost, rødløg og søde små tomater, som bages sammen i ovnen, og bliver til lune og sprøde, lidt pizza lignende brød. Jeg har topppet med masser af frisk mynte, og serverer gerne en god salat til – så er der lækker mad i en hurtig vending!

Jeg har til denne opskrift brugt færdigkøbte naan, da det både er hurtigt og nemt, men også fordi, at jeg faktisk synes, at de købte er helt udmærkede, særligt når de lunes. Har du god tid kan du selvfølgelig bage dine egne naan eller bruge en almindelig pizzadej.


4 personer – Tilberedningstid: ca. 30 min.

 

Det skal du bruge

4 store naan eller 8 små

2-3 spsk. olivenolie

1 rødløg

200 g gedeost – eller feta hvis du ikke kan lide gedeost

400 g små søde cheerytomater

1 nip salt

friskkværnet peber

 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Læg naan brødene på en bageplade og pensl dem godt med olivenolie.
  • Skær gedeost i skiver og læg dem på brødene eller smuldrer dem i mindre stykker over brødet.
  • Hak rødløg fint og skær tomaterne i små stykker, og fordel begge dele over osten. Drys med med lidt salt og peber og kom pladen i ovnen. Bag naan brødene i ca. 15 min til brødet er gyldent i kanten og osten er smeltet og tomaterne møre.
  • Drys med friskhakket mynte og server de lune naan, gerne sammen med eks. oliven og en god salat.

naan 4

naan1.lille