Oksedeller med bulgursalat og røget dressing

Oksedeller med bulgursalat og røget dressing

Oksedeller med bulgursalat og røget dressing er nem og lækker hverdagsmad, der med garanti er et hit blandt alle aldre. Små krydrede oksedeller med feta og en farverig og sprød bulgursalat med masser af grønt og søde abrikoser, kan ikke gå galt. Som lækker dyppelse til, er der en sød/salt yoghurtdressing med røget paprika – røgsmagen går bare super godt til de krydrede deller, og giver det hele et ekstra pift.


Til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 1 time.

 

Ingredienser

Oksedeller (Ca. 16 stk.)

400 g Oksekød, hakket, 3-6%

½ tsk salt

1 løg, finthakket

1 fed hvidløg, presset el. finthakker

75 g fetaost, smuldret

3 spsk hakket persille

2 spsk fuldkornsmel

1 dl vand

1 knivspids peber

1 spsk olie til stegning

 

Bulgursalat

200 g fuldkorns bulgur

100 g små cherry tomater

100 g agurk

1 hel rød peberfrugt

50 g tørrede abrikoser i tern

1 lille potte persille

50 g forårsløg

2 spsk olivenolie

1 spsk æbleeddike

1 tsk honning

smag til med salt og peber

 

Røget dressing

200 g yoghurt naturel el. creme fraiche

½ tsk røget paprika, alternativt alm paprika.

2 tsk citronsaft

1 tsk sød chilisauce

smag til med salt og peber

 

Sådan gør du

Oksedeller

  • Rør alle ingredienserne til farsen sammen og smulder feta heri.
  • Sæt farsen i køleskabet og lad den hvile i ½ time. Lav bulgursalat og dressing imens (se fremgangsmåde nedenfor).
  • Tag farsen ud og form den til kødboller med en spiseske.
  • Varm en pande op med olien og steg kødbollerne til de er gyldenbrune (10-15 min.) og vend dem på alle sider undervejs.

Bulgursalat

  • Kog bulgur efter anvisning på pakken (ca. 10-12 minutter)
  • Skyl og hak alle grøntsager i små tern, og hak persillen fint.
  • Bland olivenolie, honning, æbleeddike og salt og peber sammen til en dressing. Når bulguren er kølet af blandes det med dressing, grøntsager, abrikos og persille.

Dressing

  • Rør alle alle ingredienserne sammen og kom dressingen i en skål. Sæt den i køleskabet til servering

Så er der bare tilbage at spise de lækre kødboller med bulgursalat og den røgede dressing til!

Velbekomme!oksedeller med bulgursalat og røget dressingbulgursalat til oksedelleroksedeller med dressingOpskriften her er faktisk en del af et studieprojekt, hvor jeg sammen med min gruppe skulle udvikle og foodstyle sunde opskrifter til børn på et julemærkehjem. Dette blev så resultatet af vores bud på en ret med hakket oksekød, men det skal siges, at voksne sagtens kan spise med. Tak for samarbejdet til Anders, Marlene og Tanja. 



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.