Quinoa falafler med mynteyoghurt

Quinoa falafler med mynteyoghurt

Elsker du også falafler kunne det måske være sjovt at prøve denne opskrift på quinoa falafler, som selvfølgelig er lavet af quinoa i stedet for kikærter! På den måde sparer du tid, da du ikke behøver at sætte kikærter i blød som normalt, og resultet bliver virkelig lækkert og er en super god vegetarret. Falaflerne bliver dejligt sprøde og lækre, og jeg har her krydret dem med masser af persille, hvidløg og chili, men det kan selvfølgelig varieres efter behag. Server de varme falafler med en fed mynteyoghurt til, og nyd retten som en lækker snack eller som et helt måltid, hvis du serverer godt brød og en sprød salat til.


Snack til 4 personer – Tilberedningstid: ca. 1 time.

 

Det skal du bruge

Mynteyoghurt

1 lille bundt frisk mynte

4 dl græsk yoghurt

2 tsk flydende honning

½ tsk salt

1 knivspids peber

1 citron i både

 

Quinoa falafler

1,5 dl quinoa

1 lille rødløg

1-2 fed hvidløg

1 rød chili

1 bundt persille

1 tsk. salt

1 knivspids peber

1-2 æg alt efter størrelse

ca. 3 dl neutral olie til stegning

 

Sådan gør du

  • Lav mynteyoghurt ved at finthakke mynten og røre den sammen med yoghurt, honning og smag til med salt og peber og evt lidt citronsaft. Skær citronen i både og sæt det hele på køl til servering.
  • Kog quinoa med lidt salt efter anvisning på pakken, lad afdryppe godt og kom i en skål.
  • Hak løg, pres hvidløg, hak chili og persille fint (nemmest at køre det hele i en food processer) og bland det med den kogte quinoa og med 1-2 æg og salt og peber – konsistens må hverken være for våd eller tør, da kan falaflerne ellers ikke kan hænge sammen. Der skal så meget æg i, at du kan forme små kugler med en ske og dine hænder, som du forsigtet kan lægge ned i den varme olie.
  • Varm olien op i en lille gryde og steg 4-5 quinoa falafler af gangen og vend dem undervejs til de er gyldne og sprøde over det hele (ca. 3 min.). Lad dem dryppe af på køkkenrulle. Alternativt kan du stege nogle mere flade falafler på en pande, hvis du ikke ønsker at bruge så meget olie. Steg da et par minutter på hver side.
  • Server de sprøde og lune quinoa falafer med frisk citron og mynteyoghurt til. Spis gerne en sprød salat og godt brød til.

quinoa falafler med mynteyoghurt

quinoa falafler med mynteyoghurt



Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.