Rabarbertærte med citronmarengs

Rabarbertærte med citronmarengs

Forårets rabarber er helt fantastisk, og en rabarbertærte er bestemt ingen undtagelse. Tærten er lavet med en klassisk sprød mørdej, fyldt med syrlig rabarberkompot, og toppet med en let og aromatisk citronmarengs i fine rosetter – Har man ikke en sprøjtepose, kan et fint mønster med en dejskraber også sagtens laves! Rabarbertærten er en skøn forårsdessert lige efter mit hjerte.


1 tærte/10 personer – Tilberedningstid: ca. 2 timer.

 

Ingredienser

Mørdej

125 g smør

100 g sukker

1 æg

250 g mel

Rabarberkompot

1 bundt rabarber,  ca 500 g

1 stang vanillie

100 g sukker

Marengs

4 æggehvider

200 sukker

1 tsk eddike

Skal fra 1 usprøjtet citron

Sådan gør du

  • Smulder det kolde smør i melet, til det har fået en helt fin struktur. Tilsæt sukker og æg og saml hurtigt dejen – Det er vigtigt, at man ikke ælter en mørdej mere en højst nødvendigt, da den ellers kan bliver sej og blød efter bagning, og en mørdej skal være porøs og sprød! Pak dejen i film og lad den hvile i køleskab i 30-60 min.
  • Tænd ovnen på 200 grader, og rul dejen ud og beklæd en tærteform med dejen. Prik bunden med en gaffel. Blindbag mørdejen ved at lægge et stykke bagepair over bunden og fyld den med tørre bønner/ris eller hvad man nu har i skabet, sådan at dejen under bagningen holder sin form og ikke bliver ujævn. Bag bunden sådan i ca 15 min. Lav imens rabarberkompotten.
  • Skær rabarberen i små stykker og tag ca 1/5 del fra og gem til senere. Resten kommes  i en gryde med sukker, vanilliekorn og den tomme vanilliestang og koges sammen til en  kompot – det tager ca 10 min. Fordel da kompotten i den forbagte bund og drys de rå rabarberstykker, der ikke kom i kompotten, jævnt ovenpå. Bag tærten i yderligere i 15 min, mens du pisker marengsen.
  • Pisk æggehviderne med ca 4 spsk af sukkeret til det er helt stift, og pisk derefter resten af sukkeret i lidt af gangen, indtil alle krystaller er opløst og marengsen er meget tyk og sej. Tilsæt da eddike og citronskal og pisk det ind i marengsen. Kom massen i en sprøjtepose med en fin tyl.
  • Når kagen har bagt i de 15 min, pyntes den med marengsen i det mønster du har lyst til. Sæt da tærten i ovnen igen og bag i ca 10 min mere, indtil marengens er flot gylden og tag tærten ud af ovnen. Lad rabarbertærten køle inden servering.

God appetit!

 Rabarbertærte med citronmarengs

Rabarbertærte med citronmarengs

Rabarbertærte med citronmarengs