Rabarbertrifli med crunch

Rabarbertrifli med crunch

De danske rabarber er overalt for tiden, og en nem måde at nyde deres syrlige smag, er selvfølgelig i en klassisk rabarbertrifli. Med lag af syrlig og pink kompot, en tyk og sød vaniljecreme og en sprød crunch, bliver det ren forkælelse. Crunch’en har jeg lavet af havregryn, mandler og makroner, som jeg synes passer perfekt til den lille dessert, og knaser dejligt. Anret i glas, så man kan se de smukke lag, der kommer frem, når de små trifli lægges sammen. 


Til 4 personer: Tilberedningstid: ca. 1 time og 30 min.

 

Ingredienser

Kompot

400 g rabarber

60 g sukker

Creme

3 spsk sukker

1 vaniljestang

2 dl mælk

2 æggeblommer

2 tsk majsstivelse

Crunch

25 g smør

2 spsk sukker

1 dl havregryn

50 g markroner

25 g mandler

 

Sådan gør du

  • Rengør rabarber og skær i mindre stykker. Kom i en gryde med sukker og lad det koge til en kompot i ca. 10 min. Undgå at gøre for meget i kompotten når den koger, hvis du gerne vil bevare hele stykker rabarber. Sæt på køl.
  • Flæk vaniljestangen og skrab kornene ud. Adskil kornene med lidt sukker og bagsiden af en ske. Bland sukker og vanilje i en lille gryde med mælk, æggeblommer og majsstivelse og kog op under konstant omrøring til den tykner til en creme. Sæt på køl og lad både creme og kompot køle helt af.
  • Bland havregryn med grofthakkede mandler og knus makronerne med hænderne og bland det hele.
  • Kom smør og sukker på en pande og varm op. Når det er helt smeltet og begynder at brune kommes havregrynsblandingen på. Rist i et par minutter under konstant omrøring til den er gylden. Lad køle på en rist eller bageplade med bagepapir.
  • ‘Byg’ triflierne op ved skiftevis at fordele rabarberkompot, creme og crunch i fine glas.
  • Spis de lækre rabarbertrifli med det samme!

Rabarbertrifli close up

rabarbertrifli ovenfra



1 thought on “Rabarbertrifli med crunch”

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.