Lækre og rustikke koldthævede boller

Lækre og rustikke koldthævede boller

Lyder rustikke og koldthævede boller med sej skorpe og saftig krumme lækkert? At lave nogle virkelig gode og boller er faktisk slet ikke så svært som det lyder! Det kræver bare lidt tid, men det er heldigvis bare til hævningen, som altså her klarer sig selv natten over. Resultatet bliver super flotte og rustikke boller som både er luftige og har masser af smag.


Ca. 16 stk – Tilberedningstid: 20 min – hævning ca. 8 timer

 

Ingredienser

6 dl koldt vand

9 g salt

10 g gær

600 g mel: hvoraf ca. 200-300 g er fuldkornsmel, eks ølandshvedemel, og resten er alm hvedemel.

 

Sådan gør du

  • Opløs gæren i vandet og bland salt i.
  • Rør det grove mel i vandet og derefter hvedemel til dejen er fast, men stadig klistret – for sådan skal den være! Derfor er det faktisk også nemmest slet ikke at få fingrene i den. Brug en røremaskine eller en håndmixer med dejkroge på og kør i ca. 10 min til dejen er sej og elastisk.
  • Dæk skålen til og lad den stå lunt og hæve i ca. 30 min. Rør dejen igen, dæk til med film og lad den nu stå koldt og hæve i køleskab natten over, mindst 6 timer.
  • Varm din ovn op så højt du kan få den – gerne 250 grader eller mere.
  • Sæt hurtigt boller på plade med bagepapir med to skeer og sæt pladen midt i ovnen. Bag dem i ca. 15 min til de er flot gyldne, og lyder hule når man banker dem i bunden. Vent med at sætte resten af dejen på plade indtil efter det første hold er kommet ud, ellers flyder dejen for meget ud, og bollerne får ikke lige så meget højde.
  • Lad bollerne køle af og nyd dine helt egne hjemmelavede koldthævede boller, som både er luftige og dejligt seje i skorpen.

Velbekomme!

Rustikke koldthævede boller