Saftige makronmuffins med rabarber

Saftige makronmuffins med rabarber

Jeg elsker smagen af makroner, og selvfølgelig også af lækker og sommersyrlig rabarber! Her møder de hinanden og bliver til bløde og saftige rabarbermuffins med smukke pink overraskelser. En perfekt lille sommerkage. Du kan selvfølgelig til hver en tid skifte rabarber ud med andre bær. Muffinsene bliver dejligt svampe og bløde og er altid gode ti lden søde tand.


ca 10 stk – Tilberedningstid: ca 45 min.

 

Ingredienser

125 g blødt smør

100 g sukker

3 æg

75 g knuste makroner

100 g hvedemel

50 g finvalsede havregryn

1 tsk bagepulver

200 g bær – jeg har selvfølgelig brugt rabarber (igen!), men brug det du har lyst til.

 

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Rør smør og sukker blødt og luftigt. Tilsæt 1 æg ad gangen og pisk grundigt mellem hver.
  • Knus makroner – jeg plejer at putte dem i en plasticpose og knuse dem med en kagerulle, det går lidt nemmere! Vend i dejen sammen med hvedemel, havregryn og bagepulver og rør godt rundt.
  • Vend forsigtigt 150 g af bærene i dejen og gem de sidste 50 g til topping.
  • Fordel dejen i ca. 10 store muffinsforme og pynt toppen med de sidste bær – så bliver de så pæne.
  • Bag kagerne i ca 30 min eller til de er gyldne og der ikke hænger dej ved, når du stikker en strikkepind i.
  • Lad kagerne køle lidt, men spis dem gerne lune og nyd de lækre rabarber med den gode makronsmag!

Velbekomme!

makronmuffins med rabarber

makronmuffins med rabarber

makronmuffins med rabarber